Deze maand in Newsweek: Xi Jinping, de man die de wereld belazerde

Newsweek wijdt deze maand een dossier aan China

Wat wist de Chinese leider Xi Jinping over het virus en wanneer? De vraag zal onbeantwoord blijven. Net als de vraag wie Xi juist is. Over deze autocratische nationalist, ondertussen machtiger dan Mao Zedong, bestaan amper geloofwaardige biografieën. Journalisten die een poging deden, wijzen op het gebrek aan toegang tot de Chinese heerser. Anderen nemen liever geen risico’s, uit angst voor represailles.

Toch blijft het gebrek aan informatie over de persoon Xi Jinping fascinerend. Het land drukt dermate zijn stempel op de wereld dat het hoog tijd wordt te begrijpen wat Xi en zijn China beweegt. In deze 14de editie van Newsweek doen we alvast een poging.

Strava speelt Stratego

Met maandelijks 2 miljoen extra gebruikers sinds de eerste lockdown, kan sportapp Strava zichzelf een KOC-medaille (‘King of the Coronacrisis’) uitreiken. Eind mei trok de app een gedeeltelijke betaalmuur op, in de hoop na elf jaar winstgevend te worden. Maar is de trouwe Stravafan bereid te betalen voor wat voorheen gratis was? 

De stille opmars van legal tech 

Het tijdperk van uurtje-factuurtje loopt in de advocatuur op zijn laatste benen. Schuiven grote bedrijven hun juristen almaar vaker aan de kant om ze te vervangen door robots? En doen advocatenkantoren binnenkort massaal een beroep op IT’ers? Zo’n vaart zal het nog niet meteen lopen, maar vooral in de VS en in het VK lijkt de opmars van big data en artificiële intelligentie in de juridische sector nog amper te stuiten.

Verder een portret van mode-icoon Coco Chanel, we bespreken de impact van vlees op je gezondheid en vertellen hoe de oorlog van de toekomst zal worden gevoerd.

Ook in deze Newsweek: onze lifestylebijlage LUX.

Vanaf 25/3 te koop in uw supermarkt of bij uw boekenhandelaar. Of u kunt een Newsweek abonnement aanschaffen via abo.newsweek.be.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20