Deze kerstkooptip bespaart u makkelijk tientallen euro’s

Bestelt u uw kerst en oudejaarscadeautjes online, dan is prijsvergelijking de sleutel. Daar is één eenvoudige en snelle truc voor. Die kan u al snel ettelijke euro’s besparen.

Kerst en oudjaar, daar horen cadeaus bij. Dat kan vrij snel een serieuze deuk in uw budget geven. Geen zin om 15 sites te vergelijken? Dan hebben we voor u de ultieme shoppingtip: vergelijk binnen Amazon.

Amazon

Als u gadgets koopt, komt u al vaak uit op dezelfde drie websites: Bol.com, Coolblue of Amazon. Die laatste heeft echter geen Belgische website. U moet dus noodzakelijk vergelijken. Het prijsverschil tussen de verscheidene Amazon-sites kan stuitend zijn.

Voor de oefening vergelijken we headphones van Bose. De versie QuiteComfort 35 II, in het zwart.

Bij Coolblue en Bol.com kosten ze u 269 euro per stuk, op het moment dat dit artikel verschijnt. U heeft ze voor dat geld wel de dag nadien in de brievenbus. Tijdens de feestdagen moet u daar wel mee opletten: de kans is niet klein dat uw pakketje toch vertraging oploopt.

Bij Amazon Frankrijk, toch uiteindelijk een buurland, betaalt u méér voor dezelfde set headphones. Leverdatum: twee dagen nadien, in dit geval 19 december.

Amazon prijsvergelijking. – Screenshot

Amazon Italië dan maar. Daar bedraagt de prijs 249 euro. Opnieuw krijgt u die headphones dan de 19de thuis geleverd. Er zijn voor deze headphones ook geen leverkosten als het pakketje wat later mag komen.

Amazon prijsvergelijking – screenshot

Intussen heeft u al 30 euro uitgespaard, maar Amazon Duitsland doet nog beter. Daar betaalt u 229 euro voor exact dezelfde headphones. Ze worden een dagje later geleverd.

Amazon prijsvergelijking – screenshot

Tenminste, tenzij u Amazon Prime heeft. Dat kost u 49,99 euro voor een jaar, maar u krijgt er wel snellere levertijden voor in de plaats. Het is geen kleine meerkost, maar voor wie op deze manier enkele goedkopere cadeautjes bij elkaar sprokkelt, betaalt Prime zichzelf terug. Met enkele kliks heeft u wel 50 euro uitgespaard. Wel opletten: Amazon Duitsland is niet altijd de goedkoopste.

Garantie

Dan zijn er natuurlijk nog de voorwaarden. Dat is het mooie: aangezien de verschillende Amazons wel allen in de Europese Unie liggen, heeft u er evenveel rechten op. U krijgt onder andere twee jaar garantie. Wel opletten: een item terugsturen wegens problemen, moet dan ook naar het oorspronkelijke depot.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20