Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 15 AUG

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

De VS zijn terug bij af: recordaantal besmettingen, staten draaien heropening terug

Logo Business AM
Coronacrisis

02/07/2020 | Willem De Maeseneer | 3 min leestijd

Un citoyen masqué, dans l'État de Californie- Isopix (AP Photo/Damian Dovarganes)

Terwijl Europa de de pandemie voorlopig lijkt te kunnen bedwingen door strenge maatregelen, kijken de VS opnieuw aan tegen een explosie van het aantal besmettingen. De weifelende aanpak zorgt ervoor dat staten sommige lockdown-maatregelen opnieuw moeten invoeren. 

Woensdag waren er in de VS voor het eerst sinds het begin van de pandemie meer dan 50.000 nieuwe bevestigde besmettingen op één dag. Gedurende de maand juni steeg het dagelijkse aantal gevallen in de VS met 105 procent.

Bars sluiten

De gouverneur van Californië heeft woensdag de sluiting van alle onlangs heropende bars bevolen. Ook restaurants, bioscopen, musea en dierentuinen mogen geen enkele binnenactiviteiten meer aanbieden. 

‘Het komt erop neer dat de verspreiding van dit virus zich in een bijzonder zorgwekkend tempo voortzet’, motiveerde gouverneur Gavin Newsom zijn beslissing.

Gouverneurs over het hele land moeten op de rem gaan staan bij het heropenen van hun economieën. Vijf staten hadden de voorbije dagen het hoogste aantal nieuwe besmettingen sinds het begin van de pandemie. De Zuiderse deelstaten Noord- en Zuid-Carolina kijken dan weer aan tegen een recordaantal ziekenhuisopnames. 

Begin deze week maakte de gouverneur van Arizona bekend dat bars, nachtclubs, fitnesszalen, bioscopen en waterparken in de hele staat opnieuw moeten sluiten voor tenminste 30 dagen. Het bevel komt er nadat de staat er op 1 dag 3.858 bevestigde coronapatiënten bijkreeg. 

Midden mei hief Arizona de lockdown al op, op basis van criteria die het Witte Huis had opgegeven, om de economie van het land zo snel mogelijk weer draaiende te krijgen. 

Snelle heropening

De zuiders staten krijgen het door die snelle heropening nu hard te verduren. Ziekenhuizen in sommige delen van Texas, een van de laatste staten die in lockdown ging en als eerste heropende, worden overweldigd door de plotselinge toename van het aantal gevallen. 

Sinds woensdag 1 juli werden er meer dan 6900 mensen in het ziekenhuis opgenomen, een record voor de op één na dichtstbevolkte staat van Amerika.

Texas heeft intussen ook weer bars gesloten en andere coronabeperkingen opnieuw ingevoerd. Net als Florida. Steeds meer staten verplichten hun inwoners om mondmaskers te dragen in het openbaar. De stad New York trekt de plannen om indoor restaurants te heropenen opnieuw in.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks