De Lijn investeert bijna 40 miljoen in vernieuwing en uitbreiding tramsporen

De Lijn gaat de volgende jaren 39,7 miljoen euro investeren in zijn tramnetwerk, zo maakte de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij woensdag bekend, na afloop van de raad van bestuur.

Concreet gaat het om negen dossiers, aan de kust en in Gent en Antwerpen, voor de vernieuwing en uitbreiding van de tramsporen. De Lijn zette ook het licht op groen voor zijn aandeel in de aanbesteding van de bouw van de Verapaz-brug in Gent, die nodig is voor de verlenging van tramlijn 4.

‘Het tramnetwerk is door het intensief gebruik toe aan een grondige onderhoudsbeurt. De vernieuwing zal een positief effect hebben op de verkeersveiligheid en het comfort’, klinkt het.

Vijf projecten aan de kust

Aan de kust gaat het om vijf projecten, goed voor 13 kilometer spoorvernieuwing en een investering van 20,35 miljoen euro. Onder meer het tramspoor tussen Blankenberge en Zeebrugge wordt vernieuwd, net als dat van Oostduinkerke Bad en van het wisselcomplex aan de stelplaats in Oostende.

In Zeebrugge worden de sporen vernieuwd en de haltes heraangelegd. In Gent gaat het om drie projecten, goed voor 2,78 kilometer nieuw spoor en een investering van 5,912 miljoen euro.

Naast de opstart van de aanbesteding voor de Verapazbrug, gaat het om de spoorvernieuwing in de Jozef Vervaenestraat -waar al drie jaar geen tram meer kan rijden wegens de slechte staat van het wegdek- en aan het Griendeplein.

In Antwerpen gaat het om twee projecten, goed voor 3,43 kilometer spoorvernieuwing en een investering van 9,4 miljoen euro. Hier betreft het de spoorvernieuwing op de Belgiëlei tussen de kruispunten Mechelsesteenweg en Langeleemstraat, en op Linkeroever Blancefloerlaan, inclusief de vernieuwing van de bovenleiding en haltes. Alle werken starten in 2021 of 2022.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20