De ideale bedrijfstuin: 4 praktische tips

Geschreven met input van VidaXL

Voorzichtig wordt er weer gedacht aan een terugkeer naar ‘normaal’ en lijkt de crisis op het eind te lopen. Nu wordt het tijd om eens te kijken hoe u als ondernemer ervoor kunt zorgen dat het welzijn van de werknemers op het bedrijf extra aandacht krijgt. Daarbij is een bedrijfstuin een goede optie, mits u kiest voor een juiste opzet. Behalve voor de werknemers geeft een bedrijfstuin ook bezoekers van het pand een eerste indruk. Een bedrijfspand met een goed verzorgde tuin is dan een voordeel. Waar moet u zoal aan denken als u een bedrijfstuin laat aanleggen? Hieronder volgen wat praktische tips.

1. De tuin moet groot genoeg zijn 

De tuin is behalve als uitstraling ook bedoeld om even tot rust te komen. Dat gaat niet werken indien uw medewerkers in een te kleine tuin moeten zoeken naar een zitplaatsje. Kies voor bankjes die het hele jaar beschikbaar zijn. Voor de zomer zijn een of meerdere tuinsets een mooie aanvulling. Dat kan op een centraal terras, maar ook op rustige plaatsen. Er is voldoende keuze beschikbaar, zoals bij de tuinmeubelen vidaXL. Ook op de paden is ruimte belangrijk waarbij er bij voorkeur twee volwassen naast elkaar kunnen lopen.

2. De tuin moet er het gehele jaar mooi uitzien 

Een tuin die vrijwel kaal is in de koude seizoenen ziet er bijzonder troosteloos uit. Dat is echter niet nodig. Er zijn voldoende planten te koop die winterhard zijn en ook hun blad behouden in de winter. Verder zijn er zelfs een aantal sterke winterbloeiers te koop, die de tuin met hun vrolijke kleuren een interessante aanblik geven als het koud is. Dat is ook mogelijk met struiken die gekleurde bessen hebben. Dat is vaak ook nog een traktatie voor vogels die in ons land overwinteren.

3. Licht is functioneel en geeft sfeer 

In een grote bedrijfstuin is het een noodzaak om ook voor goede verlichting te zorgen. Met functioneel licht wordt de route naar het pand in de donkere maanden goed aangegeven. Met spots kunt u bijzondere plekjes in de tuin accentueren, zoals bomen en struiken. En voor sommige gelegenheden, zoals een tuinfeest, is sfeerverlichting beschikbaar. Door LED-technologie in combinatie met accu’s op zonne-energie is er erg veel mogelijk zonder dat u er omkijken naar heeft.

4. Onderhoud 

Uiteraard is onderhoud een must, maar daarbij kunt u besparen door een onderhoudsarme tuin te kiezen. Overleg eens met een hovenier over de mogelijkheden die er zijn. Het is ook altijd een goed idee om werknemers te betrekken bij een bedrijfstuin. Wellicht zijn er een aantal die een deel van het onderhoud voor de rekening willen nemen. Iets dergelijks mag echter nimmer een verplichting gaan worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20