De Galaxy Note smartphones komen niet terug

Samsung, De Zuid-Koreaanse producent van smartphones, heeft naar verluidt de stekker uit zijn Note-telefoons getrokken, een serie die op professionals is gericht. Het bedrijf spitst zich nu toe op andere toestellen, waaronder de opvouwbare smartphones en de Galaxy S-reeks.

De liefhebbers van de Galaxy Note smartphones kregen dit jaar slecht nieuws te verwerken. De smartphone werd in 2021 niet vernieuwd en volgens informatie van de Koreaanse media ETNews zal dit in 2022 opnieuw het geval zijn. Dit is genoeg om het ergste te vrezen voor de reeks smartphones die bedoeld zijn voor professionals.

Andere smartphones hebben het al overgenomen

Met zijn geïntegreerde stylus onderscheidde de Galaxy Note zich van zijn kleine broertje, de Galaxy S, toen deze in 2011 werd gelanceerd. Dit accessoire gaf het een veel serieuzer merkimago. De stylus maakte het mogelijk om aantekeningen te maken, gemakkelijker e-mails te beantwoorden of gewoon op een andere manier door de telefoon te navigeren. Het was ook een manier voor Samsung om zich te onderscheiden van de veel populairdere Galaxy S-reeks.

Maar na verloop van tijd kreeg de “meer oppervlakkige” of ” vermakelijke” telefoon meer inhoud en succes, en werd Galaxy S het paradepaardje van het bedrijf terwijl de Note aan populariteit verloor bij de consument. De Galaxy S heeft veel van de functies van de Galaxy Note geërfd, waaronder de stylus – die niet is geïntegreerd in of meegeleverd met de telefoon.

Samsung heeft de professionele markt niet opgegeven, maar het is niet langer met de Note dat het aanwezig wil blijven, wel met zijn reeks opvouwbare telefoons: Galaxy Z Flip en Z Fold.

Dankzij hen behoudt de Zuid-Koreaanse fabrikant zijn “professionele” oriëntatie, aangezien zijn opvouwbare smartphones dichter bij tablets staan. Het is dus gemakkelijker om daarop te werken dan op een traditionele smartphone, althans in theorie. In de praktijk is deze reeks “phablets” nog steeds een gadget, maar in de komende jaren zou het echt een essentieel instrument kunnen worden om bijvoorbeeld onderweg te werken.

Een afgeronde productie

De productie van de Galaxy Note is naar verluidt vervangen door die van de Galaxy Z Fold en Z Flip, aldus ETNews, waarmee de vrees dat de reeks zakelijke telefoons is uitgeput, nog groter wordt.

Het nieuws is echter onofficieel, en Samsung zou van gedachten kunnen veranderen – hoewel een 2022 Galaxy Note een fantasie is – en deze reeks telefoons opnieuw zal lanceren, maar helaas lijkt dit onwaarschijnlijk.

De aankomende Galaxy S (22 Ultra) moet de Galaxy Note verder vervangen, net als de toekomstige opvouwbare smartphones van de fabrikant. In de nabije toekomst zou de jongste generatie smartphones inderdaad een stylus kunnen integreren, waardoor de Galaxy Note volledig wordt vervangen.

(ns/lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20