De eerste cryptobiljonair is een feit… of toch niet?

Een man die vorige week 20 dollar van zijn geld investeerde in een weinig bekende cryptomunt heeft zijn investering in een paar dagen tijd zien oplopen tot 167 biljoen in waarde. Te mooi om waar te zijn, denk je? Je hebt gelijk …

Toen Chris Williamson, een student uit de Amerikaanse staat Georgia, 20 dollar in cryptomunt Rocket Bunny stak, verwachtte hij niet dat hij van de ene op de andere dag biljonair zou worden. Toch leek dat – althans tijdelijk – wel te gebeuren.

De student verpleegkunde had ongeveer acht maanden de wereld van de digitale valuta’s zitten bestuderen en op 15 juni in de munt geïnvesteerd. Op 16 juni was de waarde opgelopen tot meer dan 1,4 biljoen dollar. Toen Newsweek VS op maandag met Williamson sprak, was zijn investering 167 biljoen dollar waard.

bron: Newsweek

Coinbase – ’s werelds meest prominente cryptohandelapp – ondersteunt Rocket Bunny niet direct, maar de munt kan worden gekocht met behulp van het Uniswap-platform, en vervolgens terug worden geconverteerd naar een andere valuta zoals Bitcoin of Ethereum.

Hartverscheurend

Coinbase liet echter aan Newsweek VS weten dat de biljoenen van Williamson geen weerspiegeling waren van de werkelijke hoeveelheid cryptomunten die hij had. Het bedrijf zei dat zijn “biljonairstatus” in feite te wijten was aan een “weergavefout,” en dat zijn personeel in Californië bezig was om het probleem op te lossen.

Williamson beschuldigt Coinbase er echter van hem geen blik waardig te gunnen. Hij zegt dat het een pijnlijk proces is geweest om zijn saldo te zien oplopen tot 16 cijfers, terwijl het hem tegelijkertijd verboden werd om zijn geld op te nemen.

Een woordvoerster van Coinbase vertelde Newsweek VS dat Williamson een verbod heeft gekregen om zijn geld op te nemen, omdat het niet het werkelijke bedrag was.

“Het is erg frustrerend en hartverscheurend om elke dag naar zoiets te moeten kijken, eerlijk gezegd. Toen ik het voor het eerst zag, kon ik alleen maar denken aan al het goede dat ik in deze wereld zou kunnen proberen te doen met slechts een fractie ervan,” vertelde Williamson.

“Het is moeilijk om naar te kijken, maar ik doe gewoon mijn best om er een gevoel voor humor in te houden en mijn hoofd omhoog te houden. Dit is een uitdagende situatie geweest, maar de media-aandacht heeft heel nederige en liefdevolle mensen met woorden van aanmoediging in mijn leven gebracht en daar ben ik onmetelijk gezegend mee.”

Rocket Bunny

Williamson zegt dat het personeel van Rocket Bunny de afgelopen drie dagen dagelijks met hem heeft gesproken en “zeer oprecht en behulpzaam” was, maar dat Coinbase niet reageert op zijn e-mails of tweets. Hij zei dat het team van Rocket Bunny meerdere keren had geprobeerd contact op te nemen met Coinbase en dat ze ook niet op hen reageren.

Coinbase “heeft nog niks gezegd over de situatie en mijn account schommelt nog steeds in prijs. Er wordt nu nog steeds 167 biljoen dollar getoond in mijn portemonnee,” zei hij. “Dit is geen Rocket Bunny kwestie, het is strikt aan Coinbase te wijten naar mijn mening.”

De Coinbase-accounts adresserend, grapte Williamson: “Ik ga iemand nodig hebben om uit te leggen wat er eigenlijk aan de hand is en schrijf me daarna een cheque. Ik heb een megajacht in de vorm van een pinguïn paraat staan. #cryptotrillionaire”

Intussen zou Coinbase de man wel al het slechte nieuws gebracht hebben.

Lees ook: 33-jarige stak spaargeld in Dogecoin en is nu miljonair: “Geïnspireerd door Elon Musk”

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20