De computerchipoorlog: Microsoft kaapt chipexpert weg bij Apple

Techbedrijf Microsoft heeft de volgende stap gezet in het maken van eigen computerchips. Het bedrijf van topman Satya Nadella heeft een belangrijke technicus op dit gebied overgenomen van concurrent Apple. Dat techconcern maakte onlangs voor het eerst zelf zijn chips voor de Mac-computer. Ook concurrenten Amazon en Google zijn bezig met de eigen productie van die onderdelen.

Het zelf maken van chips wint aan populariteit in de techsector, in plaats van die te laten fabriceren door bedrijven als Intel of Qualcomm. Mogelijk speelt het wereldwijde chiptekort daar een rol in.

Microsoft wil de chips hebben voor zijn Azure-product, een functie om online in de cloud te werken voor bedrijven. Ook worden mogelijk chips gemaakt voor de Surface-tablets en -computers van Microsoft. Het bedrijf maakt nu nog vaak gebruik van chips van Intel. Dat concern heeft het juist moeilijk om zijn voorsprong in de sector terug te winnen en nam ook al een voormalige medewerker van Apple in dienst.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.