De comeback waar we op hebben gewacht: zal China eindelijk zijn rol als drijvende kracht achter de wereldwijde groei herbevestigen?

Het IMF heeft zijn groeiverwachtingen voor China in 2023 en 2024 verhoogd. Ook de binnenlandse vraag neemt weer toe. Kan dit de wereldwijde groei redden?

Waarom is dit belangrijk?

De post-COVID-heropleving in China is niet geweest wat het had moeten zijn. Toch zal een groot deel van de wereldwijde groei in de komende maanden afhangen van de groei in China, terwijl het Westen wordt geplaagd door rentetarieven.

De cijfers

In het nieuws: enkele lichtpuntjes in China.

  • Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft dinsdag zijn voorspelling voor het bruto binnenlands product (bbp) van China voor 2023 verhoogd van 5 procent naar 5,4 procent.
  • Voor het volgende jaar voorspelt het IMF nog steeds een lichte vertraging, met een groei van 4,6 procent. Dit is echter beter dan de laatste voorspelling van 4,2 procent, te wijten aan de afkoeling van de wereldeconomie, vooral in het Westen, dat nog steed
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer