De beste plaatsen om online gratis films te bekijken

Het online bekijken van een gratis film is niet alleen een handige, maar zeker ook een zuinige, manier om de films die je graag ziet terwijl je geniet van al het comfort van je eigen huis. Alles wat je nodig hebt om deze gratis online films te kunnen bekijken is een computer of een televisie met een degelijk werkende internetverbinding. Online zijn er een groot aantal plaatsen te vinden om gratis films te kijken, maar de plaatsen die we hieronder hebben verzameld, hebben het breedste scala aan films, zijn veilig voor je computer of televisie en zijn legaal om te gebruiken. Veel van deze websites hebben eveneens een gratis film app zodat je ook toegang hebt tot hun filmaanbod op je mobiele device.

Gratis films in de meest uiteenlopende genres

De films die je op deze manier kunt bekijken, zijn geen filmclips of trailers, maar volledig gratis exemplaren van normale lengte. Je kunt dus kosteloos films van het begin tot het einde bekijken (weliswaar in sommige gevallen met een paar reclameonderbrekingen). Alle filmgenres kun je op deze websites vinden: van komedie tot drama en van horror tot actie. Er zijn zelfs films te bekijken die gemaakt zijn door grote namen en filmstudio’s. Verder kun je er oudere of onafhankelijke films gaan zien die velen van ons herhaaldelijk terug willen zien.

Er zijn ook gratis films die je gemakkelijk kunt downloaden, maar die voor het grote publiek zijn geproduceerd. Maar eveneens gratis documentaires en films die enkel en alleen voor de kinderen zijn bedoeld. Als je niet de gratis film kunt vinden waar je naar op zoek bent, dan kun je uiteraard ook nagaan of het mogelijk is om daar een gratis dvd van te krijgen is of dat er wellicht gratis kaartjes voor deze film aan worden geboden door een cinema of filmhuis bij je in de buurt.

Gratis online televisie kijken

Een andere manier om gratis films te kunnen kijken is door te checken wat de beste plaatsen zijn om gratis online televisie te kijken zodat je geen enkel favoriet televisieprogramma meer hoeft te missen. Op het moment dat je een abonnement af hebt gesloten op een streamingdienst zoals Netflix, dan kun je op zoek gaan naar iemand die zijn, of haar, inloggegevens met je wil delen.

Wensites voor het gratis bekijken van films

Het zal zeker de moeite lonen om wat tijd te steken in het vinden van een leuke website waarop je gratis films kunt kijken of downloaden. Wanneer je meerdere websites met elkaar gaat vergelijken, zul je al snel te weten komen welke het beste bij je persoonlijke smaak en voorkeuren past. Elke website die we in onze lijst op hebben genomen, zal namelijk een aantal eigen voor- en nadelen hebben.

Crackle

Crackle staat niet voor niets bovenaan onze lijst. Dit is namelijk zonder twijfel de beste plaats om gratis online films te kijken. De websites werkt immers nauw samen met Sony Pictures waardoor ze honderden gratis films (van de normale lengte) aan kan bieden. De films die je via deze website kunt bekijken, zijn doorgaans grote prodicties met acteurs en actrices die wereldwijd bekend zijn.

De aangeboden films zijn van hoge kwaliteit die voor spektakel zullen zorgen ongeacht de grootte van het scherm waar je deze op wilt bekijken. Tijdens elke film zul je overigens wel een paar reclames te zien krijgen, maar deze zijn kort en worden door de meeste kijkers niet als erg storend ervaren.

Een aantal films dat je op de website Crackle kunt gaan bekijken zijn Animal Kingdom, Backwash, Angel Eyes, Battlefield Earth, Air, Blackman en The Breed. Uiteraard is dit maar een beperkte greep uit het gratis filmaanbod van Crackle. Voor meer informatie en de gratis films die je kunt gaan bekijken, kun je terecht op de website van Crackle. Op deze website zal je eveneens exact uit worden gelegd hoe je te werk moet gaan om de gratis films te kunnen zien.

Popcornflix

Popcornflix is ​​ook een geweldige plaats om gratis online films te kijken. De constante stroom van nieuwe films op deze website is afkomstig van Screen Media Ventures en dat betekent dat er voortdurend nieuwe films toe worden gevoegd. Popcornflix heeft meer dan 1.500 films, waaronder komedie, drama, horror, actie, romantiek, familie, documentaires en buitenlandse producties. De website heeft daarnaast originele exemplaren van web- en filmschoolproducties.

Om de films op daze website kunnen bekijken, hoeft je niet eerst een account aan te maken. Je hoeft dan ook alleen maar op Play te klikken als je een leuke film hebt gevonden en daarna alleen maar te genieten van wat je te zien krijgt. Bij Popcornflix zijn onder andere de volgende films te vinden: Age of Uprising, Observance, The Girl With The Dragon Tattoo, The Silence, The Midnight Swim, Scanners 2 en Godzilla King of the Monsters. Op de website van Popcornflix kun je meer lezen over hunwerkwijze en de manier waarop je films kunt gaan bekijken. Natuurlijk ben je op deze website ook op de juiste plaats om het brede aanbod aan gratis online films te beoordelen.

Viewster

Viewster heeft een vrij grote collectie gratis online films. Behalve films zijn er ook meerdere televisieprogramma’s die je uiteraard eveneens gratis kunt streamen. Deze gratis films zijn een mengeling van bekende en meer onbekende films. Daarnaast zul je er geen moeite mee moeten hebben om zo nu en dan een reclameonderbreking te bekijken tijdens het bekijken van een film. Alleen op die manier zal de website namelijk in staat zijn om je films kosteloos aan te bieden.

Naast het bekijken van gratis online films via de website van Viewster heeft deze aanbieder ook een mobiele app in het leven geroepen zodat je overal (waar je de beschikking hebt over een goede internetverbinding) van een leuke film kunt genieten. Enkele van de gratis films die door Viewster beschikbaar zijn gesteld zijn: Fist of the North Star, Galaxy Express 999, Hell Baby, Roller Town, Friended to Death en Visioners. Voor meer details over de werkwijze en het filmaanbod van Viewster kun je uiteraard terecht op de officiële website of de mobiele app.

Yidio

Yidio is een website met verschillende categorieën van films die je gratis kunt gaan zien. Een van de categorieën is speciaal in het leven geroepen voor het kijken van gratis online films. De werkwijze van deze website is overigens erg makkelijk, ook als het gaat om het classificeren van de gratis films op Yidio, zoals R, PG-13 en G, maar je kunt ook een film gaan zoeken per genre. Enkele voorbeelden van de aangeboden gratis filmgenres zijn: animatie, klassiekers, muzikale, televisie- en westernfilms.

Enkele gratis en nieuwe films die je op de website van Yidio kunt gaan zien, zijn: Surfboards, The Flow en The Prophecy. Indien je meer te weten wilt komen over de werkwijze en het aanbod aan films en televisieprogramma’s van Yidio dan kun je natuurlijk een bezoekje brengen aan hun officiële website.

YouTube

YouTube is niet alleen de plaats waar je video’s van skateboardende honden of de nieuwste filmtrailers kunt gaan bekijken. Deze website biedt vandaag de dag namelijk ook films aan die je kunt huren, maar nog belangrijker, films die je gratis kunt zien. Nieuwe en populaire films zijn gemakkelijk te vinden vanuit het gedeelte Movies op de website (maar ook via de mobiele app) van YouTube. Je vindt daar verschillende filmgenres en daaronder vallen eveneens een groot aantal gratis films.

Wanneer je gratis een online film op YouTube wilt bekijken dan zou je onder andere kunnen kiezen voor: Children of the Corn, Dangerous Obsession, Incomplete, Hellraiser en Nosferatu. Op de website, of app, van YouTube kun je nalezen hoe je deze gratis films kunt gaan bekijken en hoe je op andere manieren gebruik kunt maken van dit medium, bijvoorbeeld om films, televisieprogramma’s of video’s te gaan streamen. Om aan de slag te kunnen gaan met YouTube is het overigens wel noodzakelijk dat je inlogt met je Google –account.

SnagFilms

SnagFilms is een relatief nieuwe plaats om gratis online films te bekijken. Deze website beschikt over een catalogus van meer dan 10.000 films die je kunt zoeken op genre, recent toegevoegd, best beoordeeld en meest populair. Hoewel het aanbod aan films vaak verandert, is één van de meest handige functies van SnagFilms collectie die door de redactie is samengesteld, zoals “Jeugd- en immigrantverhalen,” “Op zoek naar gerechtigheid”, “Atleten en hun triomfen”, “Reizen rond de wereld” en ‘Lessen in geschiedenis’.

Je zult je overigens wel aan moeten melden bij SnagFilms (door middel van je account bij Facebook, Twitter of Google+). Op deze manier kun je echter verbinding maken met vrienden om te zien welke gratis films online zij hebben al gekeken. Om erachter te komen of SnagFilms een geschikte plaats voor je is om gratis online films te kijken, zul je gewoon aan de slag moeten gaan op deze website.

Tubi TV

Tubi TV heeft duizenden gratis films en televisieprogramma’s op haar website staan die je vrij gemakkelijk kunt streamen. Sommige van deze films en televisieprogramma’s kunnen echter alleen gehuurd worden, en worden dus niet gratis aangeboden aan kijkers, maar een groot aantal andere zijn daarnaast wel absoluut gratis om te streamen.

Er zijn tientallen filmgenres te vinden bij Tubi TV, waaronder van tijd tot tijd films voor romantici, dramaliefhebbers, documentairefanaten, kinderen, mensen die houden van komedie en personen die lekker willen griezelen. Daarnaast zijn er ook unieke producties te vinden zoals Wild Things (in de categorie Natuur), Best of British, Women First en Grindhouse. Tubi TV’s biedt verder films in de categorieën Featured, New Arrivals, Film Night, Trending, Best rated, Filmfestival Favorits en Not on Netflix. Het aanbod aan films en televisieprogramma’s dat je gratis via deze website kunt bekijken, is erg groot zodat er altijd wel iets te vinden is dat past bij je persoonlijke voorkeuren en stemming.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20