Datingapp Bumble vliegt naar de beurs met verliescijfers

Bumble, de datingapp waar vrouwen de eerste stap zetten, diende de vereiste documenten voor zijn geplande beursgang in bij de beurswaakhond SEC. Daaruit blijkt dat het bedrijf in de eerste acht maanden van vorig jaar 84 miljoen dollar verloor.

Bumble had al langer plannen om naar de beurs te trekken, maar zet het proces nu ook officieel in gang. De datingapp zou toepasselijk rond Valentijnsdag willen noteren op de beurs van New York, schrijft het persagentschap Bloomberg.

Uit de ingediende documenten blijkt dat Bumble op dit moment 42 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft, waarvan er 2,4 miljoen betalen voor extra mogelijkheden zoals ongelimiteerd swipen of zien wie u leuk vindt. De app is actief in 150 landen.

Concurrentie

De app geeft ook cijfers over de periode 29 januari tot 30 september 2020. De omzet kwam in die acht maanden uit op 377 miljoen dollar (310 miljoen euro), maar het bedrijf leed wel nog verlies. 48 miljoen dollar om precies te zijn. Dat is opmerkelijk, want in de eerste negen maanden van 2019 boekte Bumble 68,6 miljoen dollar winst op een omzet van 363 miljoen euro.

Dat verlies komt er mogelijk door extra marketingkosten, want de groep heeft het nog steeds moeilijk om het op te nemen tegen haar grootste concurrent Match Group, de eigenaar van onder meer Tinder en OKCupid. Daarnaast is ook Facebook onlangs begonnen met zijn eigen datingdienst en Bumble geeft zelf aan dat de concurrentie van Facebook groot is.

Vrouwen

Over heel 2019 boekte Match Group 473 miljoen dollar winst op een omzet van 1,7 miljard dollar. In het derde kwartaal van vorig jaar jaar kwam dat uit op respectievelijk 160 miljoen en 541 miljoen dollar. Daarbij vergeleken vallen de prestaties van Bumble in het niets.

Bumble bezit naast de gelijknamige app ook nog de datingsite Badoo, die vooral inzet op lokale ontmoetingen. Uniek aan Bumble is dat vrouwen bij een match altijd de eerste stap moeten zetten. Tenzij u allebei hetzelfde geslacht hebt, dan kiest de app wie er eerst moet sturen.

Lees ook: Tinder en Bumble verdrijven Capitool-bestormers van hun datingapps

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20