Tinder belangrijkste schakel in goede resultaten Match Group

Match Group, dat Tinder, OkCupid en andere datingsites overkoepelt, zet goede resultaten neer.

Match Group zet een omzet van 2,1 miljard neer in 2019. Dat geeft het bedrijf mee in de resultaten van het vierde kwartaal van 2019. Dat is een stijging met 19 procent. Match Group heeft vooral Tinder, maar ook OKCupid en Hinge in portefeuille.

Meer Tinder

Tinder is verantwoordelijk voor de helft van de omzet van Match Group. Het aantal swipende abonnees en singles is duidelijk niet gedaald. Het aantal abonnees steeg namelijk met 36 procent, dat zijn er dit jaar 5,9 miljoen.

Snelle datingapps zijn duidelijk nog niet uit de mode. Tinder bestaat al acht jaar en toch vertraagt de groei in het aantal abonnees nog niet.

Toch liggen datingapps ook onder vuur. Vooral de valse profielen zijn een probleem. Dat is niet erg als het om een geanonimiseerd profiel gaat, maar ook minderjarigen en mensen met minder goede bedoelingen eindigen op de app, terwijl dat niet de bedoeling is. Controle is echter heel moeilijk. Ook als een date fout loopt, wordt steeds vaker met de vinger naar de app gewezen.

Blokkeren en ongewenste berichten

Eerder onderzoek toont aan dat tot 72 procent van de Tindergebruikers iemand op het platform geblokkeerd heeft in de laatste zes maanden. Ook stalking of ongewenste berichten zijn dus een probleem.

Achttien procent had dan weer een app gedeletet omdat ze het gebruik ervan als stressvol ervaren.

Minder leuke ervaring op datingapps zijn dus courant. Tinder heeft daarom een functie uitgerold waarmee u aanvallend, storend of beledigend taalgebruik kan melden.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20