Danielle Jacobs, CEO bij IT-koepel Beltug: “Cybersecurity moet een prioriteit zijn voor elk bedrijf”

Business AM sprak op de beurs Cybersec Europe met Danielle Jacobs, CEO van Beltug, de grootste Belgische vereniging voor CIO’s en digitale leiders. Zij sprak over de alertheid en de weerbaarheid van de Belgische bedrijven.


Beluister het volledige interview hier:


Deel twee van het interview:


  • “Digitalisering raakt aan alles nu, zit in ondernemingen overal. En dat maakt ook dat cybersecurity een prioriteit moet zijn voor elk bedrijf. Elke dag komt er wel een bedrijf of meerdere zelfs in het nieuws met securityproblemen en dergelijke. Alles wordt meer en meer geconnecteerd. Dus ja, bescherming is meer dan ooit relevant”, zegt Jacobs.
  • Het heeft weinig zin dat België op zijn eentje aan richtlijnen werkt, gaat ze verder. “België is een klein land natuurlijk. Europa werkt daar ook aan. Er zijn een aantal richtlijnen die internationaal gelden en die ook in België ondertussen zijn omgezet. Het is heel belangrijk dat die aanpak Europees is en dat België zoveel mogelijk harmoniseert met wat er in andere landen gebeurt.” 
  • Ons land staat er wel goed voor, zegt Jacobs. “De eerste minister zelf zit in het Centrum voor Cybersecurity. Die mensen nemen echt wel heel mooie initiatieven … Men gaat eigenlijk vanuit de overheid ook naar de ondernemingen toe.”

? Meer cybersecurity-nieuws hier

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.