Daar is ze: de slimme winkelkar

De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft dinsdag zijn slimme winkelkar voorgesteld. Shoppers kunnen de Amazon Dash Cart vol laden en gelijk de supermarkt verlaten. Langs de kassa passeren is niet meer nodig.

De winkelkar is voorzien van camera’s, sensoren en een weegschaal en registreert automatisch wat wordt ingeladen. Elke product wordt geïnventariseerd, waarna bij het verlaten van de winkel het Amazonaccount van de klant in kwestie wordt gedebiteerd. Een kassier of zelfscankassa is zo volledig overbodig.

De slimme winkelkar is een zoveelste door Amazon geïntroduceerde innovatie voor de supermarktsector. Ze wil een oplossing bieden voor het aanschuiven aan kassa’s. Een paar jaar geleden introduceerde het bedrijf van Jeff Bezos al kassaloze supermarkten. Camera’s en sensors die in het plafond verborgen zitten traceren daar wat klanten uit de rekken halen en rekenen via hun Amazonaccount af. Ondertussen baat het bedrijf 25 zo’n Amazon Go-winkels uit.

De Amazon Dash Cart wordt later dit jaar in een nieuwe supermarkt van Amazon geïntroduceerd. Die winkel zal nog wel kassiers hebben, maar klanten zullen alsnog de keuze hebben tussen hun goederen te laten afrekenen of gelijk te vertrekken. 

Amazon is in de VS ook eigenaar van de Whole Foods-keten. Ook daar zouden slimme winkelkarren kunnen worden geïntroduceerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20