Cryptomunten winnen opnieuw terrein dankzij Venezuela en de Federal Reserve

De koersen van heel wat cryptomunten zijn de afgelopen 24 uur omhoog geschoten. Die stijging is grotendeels te danken aan Venezuela en de Federal Reserve. Bitcoin (BTC) lijkt goed op weg om opnieuw de kaap van 45.000 dollar te ronden.

Waarom is dit belangrijk?

Heel wat grote cryptomunten hebben het de jongste weken moeilijk om wat meer terrein te winnen. De koers van Bitcoin, de grootste cryptomunt op de markt, schommelt nu al twee weken tussen 40.000 en ruim 44.000 dollar.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd vooraleer Bitcoin opnieuw de kaap van 45.000 dollar rondt. Op het moment van dit schrijven is de grootste cryptomunt op de markt 44.900 dollar waard. Ook de andere cryptomunten, zoals Ether (ETH) en Cardano (ADA), hebben momenteel de wind in de zeilen. De koersen van die twee munten zijn de afgelopen 24 uur met ruim 4 procent gestegen tot respectievelijk 3.110 en 2,16 dollar.

Venezuela lanceert CBDC

Er zijn verschillende redenen waarom de cryptomunten momenteel de groene zones opzoeken. Om te beginnen heeft Venezuela vandaag zijn eigen cryptomunt (CBDC) gelanceerd. De digitale bolivar zal gebruik maken van een sms-gebaseerd uitwisselingssysteem om betalingen en transfers tussen gebruikers te vergemakkelijken.

De centrale bank van Venezuela maakte ook bekend dat zij naast de digitale munt ook zes nullen van haar munteenheid zal schrappen. Dit is een poging van president Maduro om de uit de hand gelopen inflatie terug te dringen en de waarde van de bolivar te beschermen.

Federal Reserve plant geen verbod op crypto’s

Voorts is er ook goed nieuws voor de cryptoliefhebbers uit de Verenigde Staten. Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, liet donderdag weten dat hij geen plannen heeft om cryptomunten te verbieden. Hij voegde er wel aan toe dat de stablecoins gereguleerd moeten worden. “Ze vallen tot op zekere hoogte buiten de regelgeving, en het is passend dat ze gereguleerd worden”, klonk het donderdag.

Tot slot kondigde Visa aan dat het klaar is om verder te gaan met de ontwikkeling van een platform dat fiatgeld, CBDC’s, stablecoins, en traditionele cryptomunte, zoals BTC en ETH, zal koppelen in een oplossing genaamd het Universal Payment Channel.

Lees ook:

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20