Crypto-criticus Peter Schiff overweegt om Bitcoin te kopen als de prijs onder 1 dollar zakt

Peter Schiff, een gekende tegenstander van cryptomunten en hoofdeconoom van Euro Pacific Capital, zei tijdens een Youtube-gesprek met Anthony Pompliano, een voorstander van cryptomunten en ondernemer, dat hij zou overwegen om te investeren in Bitcoin (BTC) als de prijs onder 1 dollar zakt.

Waarom is dit belangrijk?

Schiff heeft zich altijd kritisch geuit over de cryptomunten en in het bijzonder over Bitcoin. Op sociale media heeft hij al meermaals zijn pijlen gericht op de digitale munten. Zo heeft hij onlangs nog gezegd dat Bitcoin waardeloos is en slechts een verzamelobject is.

De twee gaven tijdens een gesprek op Youtube elk hun mening over onder meer Bitcoin. Traditiegetrouw was Schiff zeer kritisch over de munt. Toen Pompliano hem vroeg naar mogelijke redenen om Bitcoin te kopen, zei de hoofdeconoom dat hij het hooguit zou beschouwen als een equivalent van het kopen van loterijtickets met “speelgeld,” iets wat hij zelf tot nu toe nog niet heeft gedaan.

“Bitcoin kan je niet vergelijken met goud”

“Ik zou nooit BTC kopen tegen de huidige waarderingen. Ik ben dan ook niet bereid om 35.000 dollar te betalen voor de munt. Ik kan heel wat andere zaken kopen met dat geld”, zei hij. Al grapte hij wel hij zou overwegen om te investeren in Bitcoin indien de prijs onder 1 dollar zou zakken.

Schiff ging tijdens het gesprek ook dieper in op de reden waarom hij vindt dat Bitcoin niet vergeleken kan worden met goud. “Goud heeft allerhande toepassingen. Het wordt onder meer gebruikt in de juwelen- en elektronicasector”, zei hij.

“Bitcoin is goud voor mensen onder de 35 jaar”

“Bij Bitcoin maakt het niet uit hoeveel munten je hebt, de gebruiksmogelijkheden nemen niet toe naarmate je meer munten bezit. Ik kan alle BTC ter wereld bezitten, maar dat betekent niet dat ik er meer mee kan doen dan wanneer ik één munt bezit. Bij goud daarentegen kan je wel degelijk meer doen als je meer bezit, zoals meer juwelen produceren of meer elektriciteit opwekken”, vervolgde hij.

Pompliano beweerde daarentegen dat “Bitcoin goud al heeft vervangen voor mensen onder de 35 jaar,” waarop Schiff antwoordde dat “in de echte wereld,” goud nog steeds wordt gebruikt en nog steeds in handen van de centrale banken is als financiële activa. Verder benadrukte hij dat Bitcoin geen grondstof is en geen gebruikstoepassingen heeft, waardoor “het geen inkomstenbronnen kan genereren.”

(bzg)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20