Criminelen maken massaal gebruik van de chaos op Twitter en weten steeds meer gebruikers op te lichten

Nu Twitter voortdurend in het nieuws is vanwege de grootschalige transformatie van het sociale platform na de overname van Elon Musk, waarschuwen deskundigen voor nieuwe phishing-zwendels.

Waarom is dit belangrijk?

Voordat Elon Musk de controle over Twitter overnam, dienden de iconische blauwe vinkjes om legitieme accounts te markeren en werden ze gratis uitgedeeld aan gebruikers die Twitter betrouwbaar achtte. Echter heeft Musk dit systeem al snel overboord gegooid, waardoor er een belangrijk controlemechanisme op het platform verdwenen is. 

In het nieuws: Nadat miljardair en CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, eind oktober Twitter overnam, heeft hij ingrijpende veranderingen doorgevoerd op het socialemediaplatform.

  • Zo kondigde Musk in november het abonnement Twitter Blue aan, waarbij iedere gebruiker tegen betaling het iconische blauwe vinkje achter zijn naam kan krijgen. 
  • Hierdoor viel echter een belangrijk controlemechanisme op het netwerk weg, waar al snel gretig gebruik van werd gemaakt door vervalste accounts. Norm
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.