Criminelen maken massaal gebruik van de chaos op Twitter en weten steeds meer gebruikers op te lichten

Nu Twitter voortdurend in het nieuws is vanwege de grootschalige transformatie van het sociale platform na de overname van Elon Musk, waarschuwen deskundigen voor nieuwe phishing-zwendels.

Waarom is dit belangrijk?

Voordat Elon Musk de controle over Twitter overnam, dienden de iconische blauwe vinkjes om legitieme accounts te markeren en werden ze gratis uitgedeeld aan gebruikers die Twitter betrouwbaar achtte. Echter heeft Musk dit systeem al snel overboord gegooid, waardoor er een belangrijk controlemechanisme op het platform verdwenen is. 

In het nieuws: Nadat miljardair en CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, eind oktober Twitter overnam, heeft hij ingrijpende veranderingen doorgevoerd op het socialemediaplatform.

  • Zo kondigde Musk in november het abonnement Twitter Blue aan, waarbij iedere gebruiker tegen betaling het iconische blauwe vinkje achter zijn naam kan krijgen. 
  • Hierdoor viel echter een belangrijk controlemechanisme op het netwerk weg, waar al snel gretig gebruik van werd gemaakt door vervalste accounts. Norm
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20