Covid-19 opgelopen op reis? Cyprus betaalt vakantiekosten terug

Toeristen die tijdens hun vakantie op het eiland Cyprus het coronavirus oplopen, krijgen alle kosten terugbetaald. Dat belooft de Cypriotische regering.

Waarover gaat het? Wie komende zomer naar Cyprus trekt, kan dat met een relatief gerust gemoed doen. In een brief die woensdag openbaar werd gemaakt, stelt de regering dat ze alle kosten voor accommodatie, medicijnen en maaltijden van besmette patiënten en hun familie zal terugbetalen. De toerist in kwestie moet ‘enkel de kosten voor het luchthavenvervoer en de repatriëringsvlucht dragen’, staat er te lezen.

Waarom? De toeristische sector staat in voor 15 procent van het bruto binnenlands product in Cyprus, dus de regering wil de reissector maar wat graag aanzwengelen. ‘De klap is enorm, en we proberen te doen wat we kunnen voor de rest van het seizoen’, zegt plaatsvervangend minister van Toerisme Savvas Perdios. ‘We hebben heel hard gewerkt om het virus in toom te houden.’

Genoteerd: op 9 juni wil Cyprus zijn luchthavens heropenen. Er komen dan verbindingen tussen het eiland en andere landen met een laag risico, zoals Duitsland, Griekenland, Israël en Malta. Voor alle zekerheid heeft Cyprus een honderdtal bedden specifiek voorbehouden aan toeristen die positief testen op het virus. Daarnaast zijn er ook enkele ‘quarantainehotels’ voor de families van de patiënten.

Lees ook: Zo wil Europa het zomertoerisme redden

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20