Covid-19: Amerika dicht bij groepsimmuniteit? Alles wijst in die richting…

– Het aantal ziekenhuisopnames daalt nu al 32 dagen op rij

– Ook het aantal bevestigde gevallen daalde de voorbije 32 dagen met 152.000 tot gemiddeld 93.000 per dag

– Het aantal positieve tests tenslotte lag vrijdag voor het eerst sinds oktober terug onder de 6 %

Er worden dagelijks 1,5 miljoen vaccins toegediend en 40 miljoen Amerikanen kregen al tenminste 1 vaccin. Dat betekent dat de volgende twee maanden nog eens 60 miljoen mensen zullen worden ingeënt. Eind april zou volgens Amerikaanse medische experts al groepsimmuniteit kunnen zijn bereikt.

Dat groepsimmuniteit binnen bereik ligt moet blijken uit volgende cijfers:

– Covid is voornamelijk een wintervirus, dat aan kracht zou moeten verliezen naarmate de temperaturen stijgen.

– 27 miljoen Amerikanen bleken geïnfecteerd nadat ze een test lieten afnemen, maar dat getal moet worden vermenigvuldigd met een factor vier. Het gros van de geïnfecteerden liet zich namelijk nooit testen. Het zou dus eerder gaan om 80 tot 100 miljoen mensen. 

– Dat betekent dat zeker een kwart van de bevolking al aan het coronavirus is blootgesteld. Tel daarbij de mensen die al gevaccineerd werden en men komt aan om en bij 35 procent van de bevolking die al immuun zou zijn.

De vergelijking wordt gemaakt met het poliovaccin, waar ook een daling in het aantal bevestigde gevallen werd opgemeten, eens 35% van de bevolking was ingeënt.

Geconcludeerd wordt dat de VS profiteren van een combinatie van natuurlijke immuniteit en vaccinimmuniteit, een trend die zich de volgende weken enkel zou versterken.

Enkel nieuwe varianten en/of de antivaxbeweging kunnen deze trend nog doorbreken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20