Coronavirus: ziekenhuisopnames stijgen voor tweede dag op rij

Het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus blijft toenemen. Voor de tweede dag op rij stijgen die met 5 procent. De besmettingen dalen met 4 procent en de overlijdens nemen 3,6 procent af.

Er raakten de afgelopen week gemiddeld 1.964 mensen besmet met het coronavirus en 50 mensen lieten het leven. Er liggen 127 mensen in het ziekenhuis.

De andere cijfers blijven dus nog steeds dalen, maar lichter dan de voorbije dagen. Vrijdag waren er 6 procent minder besmettingen en 9 procent minder overlijdens.

Minder tests

Op dit moment worden dagelijks gemiddeld 41.571 tests afgenomen. Dat is een daling van 8 procent vergeleken met een week eerder. Die daling valt te verklaren doordat het einde van de kerstvakantie niet meer meegerekend wordt in het gemiddelde. Toen keerden heel wat mensen terug vanop reis. Sinds kort moeten alle reizigers die terugkeren vanuit een rode zone zich verplicht twee keer laten testen.

Ook de positiviteitsratio, of het aantal positieve tests, blijft toenemen. Ondertussen staat die op 5,5 procent, wat 0,3 procent meer is dan de zeven dagen ervoor. Daarmee zit ons land wel nog steeds in de buurt van de drempel van 5 procent waarop volgens de Wereldgezondheidsorganisatie de crisis onder controle is. Experts in ons land willen dit cijfer echter zien dalen tot 3 procent alvorens versoepelingen in te voeren.

De regering besliste vrijdagavond om alle toeristische reizen van en naar ons land te verbieden. De maatregel gaat woensdag in en geldt minstens tot 1 maart. Kappers mogen heropenen op 13 februari, als de situatie tegen dan beter is dan nu.

Meer