Coronavaccin van Pfizer en BioNTech stuwt Europese beurzen

Het gunstige nieuws over het coronavaccin van Pfizer-BioNTech doet de Europese beurzen opnieuw zichtbaar deugd. Enkel de AEX in Amsterdam noteerde vlak, de Brusselse sterrenindex Bel20 sloot af met een winst van 0,58 procent.

Greenyard krijgt een hoger koersdoel van beurshuis Berenberg: het stijgt van 5,40 euro naar 6,10 euro. Het advies voor het groente- en fruitbedrijf, dat 0,17 procent daalde, blijft ‘houden’. In eenzelfde beweging krijgt ook Umicore een lager koersdoel van Berenberg: van 43 naar 41 euro. Het aandeel noteerde hier vlak.

Cofinimmo noteerde 0,47 procent in het groen. Het bedrijf neemt een nieuw woonzorgcentrum op in zijn portefeuille. Donderdag brengt het zijn kwartaalcijfers naar buiten. Ook de zorgvastgoedgroep Care Property Invest doet er 0,18 procent bij nadat ze aankondigde voor 180.000 euro aandelen terug te kopen.

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines krijgt een nieuwe CEO. Vanaf 1 maart volgend jaar neemt de Duitser Peter Gerber de fakkel over van Dieter Vranckx, zo maakte het bedrijf woensdag bekend in een persbericht. In Duitsland gaat het aandeel van moederbedrijf Lufthansa 0,12 procent hoger.

In Amsterdam verliest Unibail 3,38 procent. Beleggers zetten het aandeel terug, nadat het de voorbije dagen bijna 20 procent won. Eerder deze week raakte bekend dat de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley zijn belang in het winkelvastgoedfonds vergroot heeft. In maart zal Unibail het grootste winkelcentrum van Nederland openen, in de buurt van Den Haag.

Tot slot nog dit: het moederbedrijf van Dr. Martens heeft een aantal zakenbanken onder de arm genomen om de iconische schoenenmaker volgend jaar naar de beurs van Londen te brengen. Dr. Martens loopt niet meer zo in het zicht tegenwoordig, maar toch kon het bedrijf goede resultaten voorleggen tijdens het voorbije jaar

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20