Vaccinhoop Moderna stemt Europese beurzen tevreden

Het nieuws dat de Amerikaanse biotechparel deze maand nog met finale testrondes start, stuwt de Europese beurzen woensdag hoger. De Brusselse sterindex wint 0,3 procent.

Verder valt er nieuws te melden rond Recticel. Het chemiebedrijf koerst omstreeks 10 uur zo’n 4,7 procent hoger, omdat de Britse regering de Britten wil aanmoedigen om hun woningen beter te isoleren. Vanaf september kunnen ze een premie aanvragen, waarbij ze een groot deel van de kosten recupereren. De beslissing kan gunstig zijn voor de verkoop van Recticel, dat een kwart van de inkomsten uit het Verenigd Koninkrijk haalt.

Biotechbedrijf Celyad verliest 2,9 procent, na de klim van dinsdag. Het Waalse biotechnologiebedrijf kreeg groen licht van de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA voor tests met zijn CAR-T stamceltherapie. De eerste klinische testen om bloedkanker te behandelen, moeten eind dit jaar van start gaan.

Coronacrisis sloeg toe

In Londen keldert Burberry met 4,8 procent. Het Britse modehuis zag de omzet in het afgelopen kwartaal bijna halveren door de coronacrisis. ‘Met organisatorische veranderingen’ wil Burberry nu kostenbesparingen van zo’n 55 miljoen pond (60,7 miljoen euro) per jaar doorvoeren. Volgens het Amerikaanse persagentschap Bloomberg zullen er daarbij ook jobs sneuvelen. Burberry verwacht dat het nog een tijdje zal duren voordat de vraag naar luxeproducten weer op niveau is.

Tot slot staat TomTom in de kijker op de Amsterdamse beurs. De navigatiedienstverlener zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 41 procent dalen, met een verlies van 62 miljoen euro tot gevolg. Nu is de situatie al verbeterd en het management liet weten dat er in de tweede jaarhelft opnieuw een positieve kasstroom zal zijn. TomTom koerst 9 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20