Coronacijfers: Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft toenemen

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft toenemen, al daalt het aantal overlijdens opnieuw. Ook liggen er in België opnieuw meer dan 500 patiënten met Covid-19 op de afdelingen intensieve zorgen van de ziekenhuizen. Zo blijkt uit de nieuwste cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land blijft verder stijgen. Het gaat nu al om een stijging met 21 procent. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft de verkeerde richting uitgaan. 

Gemiddeld 2.844 nieuwe besmettingen per dag (+21 procent)

In de week van 6 tot en met 12 maart werden in België dagelijks gemiddeld 2.844 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een stijging van 21 procent vergeleken met de week ervoor. 

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 46.653 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 7 procent meer dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 6,6 procent, wat een zeer lichte stijging is van 0,5 procent. 

Gemiddeld 167 ziekenhuisopnames per dag (+14 procent)

De stijging in het aantal ziekenhuisopnames blijft zich ook vandaag doorzetten. Van 9 tot 15 maart werden elke dag gemiddeld 167 personen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19, 14 procent meer dan in de zeven voorgaande dagen.

Gisteren lagen er 2.112 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 99 meer dan een dag eerder. Ook lagen er gisteren 503 mensen op de afdeling intensieve zorgen, dat zijn er 19 meer dan de dag voordien. Het is geleden van 28 december dat er nog zoveel coronapatiënten op intensieve zorgen lagen. Toen ging het om 510 patiënten.

Gemiddeld 24 overlijdens per dag (-9 procent)

Het aantal overlijdens daalt opnieuw. Van 6 tot 12 maart lieten dagelijks gemiddeld ongeveer 24 mensen het leven, een daling van 9 procent. In totaal overleden er in ons land al 22.545 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment kregen al 776.061 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 8,4 procent van de bevolking ouder dan 18 en 6,8 procent van de volledige bevolking. 389.913 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 4,2 procent van de volwassenen in ons land en 3,4 procent van de volledige bevolking.

Meer