Minder dan 4.000 coronapatiënten in het ziekenhuis

De cijfers in verband met het coronavirus in ons land blijven dalen. Daardoor liggen er nu minder dan 4.000 patiënten in het ziekenhuis met Covid-19. Ook het aantal overlijdens en besmettingen neemt af.

Uit de nieuwe cijfers op het dashboard van Sciensano blijkt dat de cijfers in verband met het coronavirus in ons land verder blijven afnemen.

Minder dan 4.000 patiënten in het ziekenhuis

Er liggen op dit moment minder dan 4.000 patiënten in de Belgische ziekenhuizen met een coronabesmetting. Het gaat om 3.933 personen om precies te zijn, waarvan 967 op de afdelingen intensieve zorgen.

Dagelijks worden er nu gemiddeld 239 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, een daling met 24 procent. Ook het aantal overlijdens door de gevolgen van het coronavirus neemt af en ligt nu op gemiddeld 141 per dag. Dat is een daling met 19,2 procent. In totaal zijn er in ons land nu al 16.461 mensen overleden na een besmetting met het coronavirus.

Aantal nieuwe besmettingen blijft afnemen

Tussen 19 en 25 november werden er dagelijks gemiddeld 2.484 besmettingen vastgesteld, wat een daling is met 42 procent vergeleken bij een week eerder. Er worden nu wel gemiddeld iets meer mensen getest dan vorige week. Dat komt door de nieuwe teststrategie. Sinds maandag 23 november kunnen namelijk opnieuw mensen zonder symptomen zich laten testen op het coronavirus. Sinds eind oktober konden enkel mensen die symptomen van het coronavirus vertoonden een coronatest krijgen.

Het aantal testen ligt nu op gemiddeld 29.063,6 per dag. Eind oktober ging het nog om gemiddeld 69.000 testen per dag. Dat cijfer daalde tot zo’n 28.000 per dag, maar is nu dus opnieuw in stijgende lijn. Van die testen keert op dit gemiddeld 10,9 procent positief terug. Deze zogenaamde positiviteitsratio moet volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onder de 5 procent liggen. Op dat moment zou de pandemie onder controle zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20