WHO ziet hoger besmettingsrisico

Het besmettingsgevaar door het coronavirus is wereldwijd bijzonder hoog. Dat heeft de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) in een waarschuwing verklaard.

Daarmee acht de organisatie het gevaar op mogelijke besmettingen een niveau hoger dan eerder deze maand. Toen was van een hoog besmettingsrisico gewag gemaakt.

Volgens de WHO kunnen de meeste besmettingen worden herleid naar bekende contacten of clusters van besmettingen in bepaalde gebieden. ‘Er is vooralsnog geen bewijs dat het virus zich vrij in de samenleving verspreidt,’ aldus de organisatie. Zolang dat het geval is, is er volgens de WHO een kans om het COVID-19 virus te beheersen.

Inmiddels zijn ruim 83.000 besmettingen geregistreerd. Bijna de helft van de betrokkenen is inmiddels echter alweer genezen. Het grootste gedeelte aantal slachtoffers woont in China.

In de rest van de wereld zijn momenteel ruim 4.300 besmettingen opgetekend. Met ruim 2.300 besmettingen is Zuid-Korea daarbij het zwaarst getroffen. In Europa is voorlopig vooral Italië geraakt. De haarden van besmetting concentreren zich in de noordelijke regio’s Lombardije en Veneto.

Wereldwijd zijn aan het virus tot nu toe ruim 2.900 mensen overleden.

Het virus heeft zich de voorbije week verder over de wereld verspreid. De gevolgen zijn bijzonder groot. Vele evenementen zijn inmiddels afgelast. De beurzen maken wereldwijd de slechtste periode in vele jaren door. De bedrijvigheid van de Chinese industrie is tijdens de maand februari gedaald naar het laagste niveau in de recente geschiedenis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20