Corona-update: Aantal patiënten in ons land gestegen tot 23

Vannacht is het aantal patiënten met Covid-19 in ons land gestegen van 13 naar 23. Dat meldt de FOD Volksgezondheid in de dagelijkse update over de verspreiding van het coronavirus in ons land.

Op dinsdag testte het referentielaboratorium van de KULeuven 495 stalen van potentieel besmette personen. Tien daarvan testten positief voor Covid-19. Bijna alle tien de patiënten kwamen terug van vakantie in Noord-Italië. Zij vertonen milde symptomen, en blijven in thuisisolatie.

Een 65-jarige man uit Eupen vertoont zwaardere symptomen dan de anderen. Hij werd dinsdagavond met een longontsteking overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. Dat is naast het UZ Antwerpen één van twee referentiecentra van het land.

De Eupense man is de eerste patiënt in België die zwaar ziek wordt van het virus. Bovendien is het de eerste zieke die niet terugkwam uit een risicogebied. De man is onlangs niet naar het buitenland gereisd.  Wel bleek na onderzoek dat hij contact heeft gehad met iemand die terugkwam uit Venetië.

Dat brengt het totaal aantal besmettingen in ons land op 23. De FOD Volksgezondheid verwacht dat het aantal zal blijven stijgen.

Nog geen nieuwe maatregelen

Woensdagmorgen kwamen ook de beleidsmakers van de regio’s samen om de aanpak van de virusuitbraak te bespreken. Voorlopig worden er echter geen nieuwe maatregelen getroffen. De verschillende regeringen gaan enkel bekijken of het mogelijk is om in België medische mondmaskers te maken op korte termijn, aangezien er een tekort is op de wereldmarkt.

De verschillende overheden gaan na of een uitstel van rsz-betalingen voor bedrijven de economische impact kan verzachten, of meer opties voor tijdelijke werkloosheid. Vrijdag wordt beslist of zulke ingrepen worden ingevoerd.

Wereldwijd is de dodentol opgelopen tot meer dan 3.200, al zeker 93.000 besmettingen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20