Corona-appbouwer Devside pronkt onterecht met grote namen op klantenpagina

Devside, het bedrijf dat het overheidscontract om de Belgische contacttracingapp te ontwikkelen binnenhaalde, verwijderde de logo’s van verschillende grote bedrijven van zijn klantenpagina. Uit een rondvraag van VRT NWS bleek dat Devside nooit voor hen gewerkt heeft.

Er werden hier en daar al wat vragen gesteld toen bekend raakte dat de piepkleine app-ontwikkelaar uit Sint-Pieters-Woluwe de Belgische corona-app mocht gaan bouwen. Niemand uit het wereldje had ooit van Devside gehoord. Bovendien had het volgens LinkedIn maar twee developers vast in dienst. Er werden vraagtekens gezet bij de geschiktheid van zo’n klein onbekend bedrijf voor zo’n grote gevoelige opdracht.

Volgens de offerte die ingediend werd op de openbare aanbesteding, had de ontwikkelaar nochtans al ‘honderd apps gebouwd’ in de laatste 10 jaar, voor enkele grote namen. Een tiental logo’s van grote bedrijven zoals Pizza Hut en BMW moeten die bewering staven. Een verwijzing naar concrete opdrachten staat er echter niet bij.

Steeds kleinere portfolio

Nadat techwaarnemer Thomas Smolders vorige week aankaartte dat enkele getuigenissen van tevreden klanten gefabriceerd waren, werden ze onmiddellijk van de site verwijderd.

Nu blijkt uit een rondvraag van VRT NWS dat het bedrijf tenminste enkele van de logo’s ten onrechte als ‘klant’ op zijn website heeft gezet. Zo liet fastfoodketen Pizza Hut aan de nieuwssite van de openbare omroep weten dat ze ‘nooit rechtstreeks met Devside gewerkt hebben’. Enkele uren later prijkte het logo van Pizza Hut niet langer meer op het portfolio van de softwareontwikkelaar.

De Belgische bankverzekeringsgroep Belfius wou niet ingaan op het verzoek om informatie van VRT NWS, maar moet ook gevraagd hebben om zijn logo te verwijderen. Enkele uren na het verzoek gebeurde dat.

Verder pronken er ook drie andere bedrijven die eigendom zijn van Devside-oprichter Jean-Paul de Ville de Goyet op de klantenpagina: Lawrenza, een virtuele assistent voor juristen, reservatie-app Restominute en het mobiliteitsplatform Jeasy.

Verzekeringsgroep DKV wist aan VRT NWS te bevestigen dat de app-bouwer voor hen wel een opdracht uitgevoerd heeft. De recensie van DKV klopte dus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20