Corona-app Coronalert al twee miljoen keer gedownload, voortaan betere koppeling met testresultaten

De Belgische corona-app Coronalert is al twee miljoen keer gedownload. Dat wil zeggen dat één op de drie Belgen met een smartphone de app al gebruikt.

Samen met het ronden van de kaap van 2 miljoen gebruikers laat het Interfederaal Comité Testing & Tracing weten dat de app op bepaalde vlakken wordt verbeterd. Een van de opvallendste verbeteringen is dat de gebruiker nu zelf de mogelijkheid krijgt om het testresultaat te koppelen aan de app. Tot nu toe moest dat altijd gebeuren door de dokter of een medewerker in de testcentra, maar dat liep niet altijd even vlot.

Resultaat zelf koppelen aan de app

Dankzij de aanpassingen zullen geteste personen voortaan een code ontvangen waarmee ze zelf het testresultaat kunnen koppelen aan de coronalert. Ook wie de app niet gebruikt, zal na een test een sms met een code ontvangen.

Wie een sms ontvangt zal de volgende boodschap lezen: ‘Coronalert-gebruiker? Registreer uw coronatest en ontvang direct uw resultaat op uw app’. Het bericht zal ook een link bevatten naar een formulier op de Coronalert-website. Wie het formulier invult, houdt best zijn identiteitskaart bij de hand. Er zal immers gevraagd worden om uw rijksregisternummer in te vullen.

Ook de hernieuwde teststrategie, waarbij mensen met hoogrisicocontacten opnieuw getest zullen worden, zal in de app zichtbaar zijn. Wie een hoogrisicocontact is, zal een activatiecode per sms krijgen om zelf een afspraak te maken voor een PCR-test via de reservatietool. Dit gebeurt niet langer via de huisarts, maar via de website mijngezondheid.be.

Die nieuwe aanpassingen moeten de coronaopsporing veel vlotter doen verlopen en de administratieve last voor de artsen aanzienlijk verminderen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20