Coolblue stelt beursgang uit: “Te veel onzekerheid op de financiële markten”

De Nederlandse webwinkel Coolblue, die ook in België en Duitsland actief is, stelt de geplande beursgang op Euronext Amsterdam uit.

“Vandaag hebben we besloten de voorgenomen beursgang tot nader order uit te stellen. De huidige onzekerheid in de financiële markten zorgt ervoor dat investeerders terughoudend zijn ten opzichte van beursgangen in de e-commerce. Wij als ondernemers hebben het volste vertrouwen in onze huidige koers”, zegt stichter-CEO Pieter Zwart in een persbericht en een clipje op YouTube.

Het bedrijf wou met de verkoop van aandelen verdere groei stimuleren. Bedoeling was om in totaal zo’n 150 miljoen euro op te halen via de uitgifte. De bestaande aandeelhouders gingen een deel van hun belang kunnen verzilveren. Op dit moment bezit Zwart 51 procent van de aandelen. De overige 49 procent is in handen van het investeringsmaatschappij HAL.

Tweede mislukte poging

Het is al de tweede keer dat een beursgang uitgesteld wordt. Ook begin dit jaar werden de plannen afgeblazen.

De in 1999 opgerichte onderneming boekte in 2020 een omzet van 2 miljard euro, tegen bijna 1,5 miljard euro een jaar eerder. Dat komt dus neer op een groeiritme van zowat 33 procent. Zwart: “Als grootaandeelhouders blijven we doen waar we goed in zijn, aandelen houden. Samen gaan we er gewoon het allerbeste jaar van maken in Nederland, België en Duitsland.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20