Coinbase lanceert handelsplatform voor NFT’s

Het cryptohandelsplatform Coinbase wil zich op de NFT-markt storten. Het cryptobedrijf wil een marktplaats creëren waar mensen de digitale hebbedingetjes kunnen verhandelen. NFT-liefhebbeers kunnen zich inschrijven op een wachtlijst om zo vervroegd toegang te krijgen tot de nieuwe functie.

NFT’s (non-fungible tokens) zijn aan een opmars bezig en dat is ook Coinbase niet ontgaan. Dit jaar zijn er al allerhande NFT’s verkocht voor hallucinante prijzen. Zo werd bijvoorbeeld een non-fungible token van de broncode van het internet verkocht voor maar liefst 5,4 miljoen dollar.

10 miljard dollar

De NFT-markt overschreed in het derde kwartaal van dit jaar de grens van 10 miljard dollar in transactievolume, volgens DappRadar, een bedrijf dat gegevens over cryptogebaseerde toepassingen bijhoudt.

Het platform van Coinbase zal de naam Coinbase NFT krijgen. Bedoeling is dat de gebruikers onder meer toegang zullen krijgen tot “sociale functies.” Het is nog niet meteen duidelijk wat Coinbase daarmee bedoelt. Voorts wil het cryptobedrijf zich met Coinbase NFT ook storten op de zogeheten “creator economy”. Met die term wordt er verwezen naar mensen die geld verdienen met het online plaatsen van video’s en andere content.

Alternatieve inkomstenbron voor artiesten

Veel kunstenaars gaan dan ook aan de slag met NFT’s om hun creaties via de digitale wegen aan de man te brengen. Wie zo’n digitaal kunstwerkje koopt, krijgt de garantie dat hij of zij de enige is die dat specifieke exemplaar bezit. Net zoals bij de cryptomunten wordt iedere transactie geregistreerd op de blockchain.

Volgens de voorstanders zijn NFT’s een alternatieve inkomstenbron voor artiesten die hun inkomen hebben zien dalen door de wijdverspreide beschikbaarheid van media online. Critici spreken dan weer van een speculatieve zeepbel die op springen staat.

Hoe dan ook kan Coinbase met de nieuwe toevoeging een extra inkomstenbron aanboren. Op dit moment zijn de inkomsten van het bedrijf voornamelijk afhankelijk van wisselprovisies.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20