Chinese groep belooft duizend banen in autobatterijenfabriek in Noord-Frankrijk

De Chinese groep Envision zal een fabriek van batterijen voor elektrische wagens oprichten in Douai, in het noorden van Frankrijk en niet zo ver van de grens met België. Er zullen tegen 2024 ruim 1.000 mensen kunnen werken, zo heeft de voorzitter van de regio Hauts-de-France, Xavier Bertrand, aan het Franse persagentschap AFP gezegd.

Het project zal maandag officieel aangekondigd worden door de Franse president Emmanuel Macron in Douai. De fabriek zou tegen 2030 kunnen groeien naar 2.500 banen, aldus nog Bertrand.  De fabriek komt op de terreinen van autobouwer Renault in Douai. Er zullen tientallen miljoen euro’s worden geïnvesteerd, vanuit Europa, de Franse staat en de regio. Envision komt naar Douai via zijn Japanse filiaal Envision AESC.

Het wordt de tweede batterijenfabriek in de regio. Dertig kilometer verderop, in Douvrin, komt er eentje van autobouwer Stellantis (Peugeot, Citroën, Fiat …) en energiebedrijf TotalEnergies. De productie zou er tegen eind 2023 moeten starten en de fabriek zou op termijn goed zijn voor 1.400 tot 2.000 banen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20