Chinees aandeel beweegt mee op het ritme van Trumps winst of verlies

Het aandeel van de Chinese softwaremaker Wisesoft, wiens originele naam klinkt als ‘Trump wint gigantisch’ in het Chinees, won woensdag tot 7 procent, maar zakte later terug. Op dit moment staat het nog 3 procent hoger dan dinsdag bij het slot.

Het lijkt erop dat de beleggers het aandeel kopen dan wel verkopen afhankelijk van hoe Donald Trump ervoor staat in de presidentsrace. Toen het erop leek dat Trump opnieuw president ging worden, steeg het aandeel 7 procent op de beurs van het Chinese Shenzhen. Nu Democratische uitdager Joe Biden opnieuw lijkt voor te staan, zakt het aandeel weer naar zijn voormalige koers. Een aandeel kost 16,73 yuan (2,14 euro).

Bij de presidentsverkiezingen vier jaar geleden had het aandeel een gelijkaardig parcours. Het sprong toen 6,4 procent hoger op verkiezingsdag.

Grootste winst ooit

Wisesoft heet in het Mandarijns ‘Chuan Da Zhi Sheng’, wat zou klinken als ‘Trump wint gigantisch’ in de Chinese taal. Het bedrijf werd opgericht in 1994 en maakt vooral systemen voor de luchtvaart.

De winst van 7 procent was de grootste ooit voor het aandeel. In totaal steeg het aandeel dit jaar al 14 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20