Amerikaanse handelsoorlog met China blijft escaleren: meer dan 30 bedrijven gaan op ‘zwarte lijst’ komen

De regering van de Verenigde Staten wil meer dan 30 Chinese bedrijven aan de zogenaamde ‘Entity List’ toevoegen, wat zware gevolgen kan hebben voor de chipindustrie in het Aziatische land.

Waarom is dit belangrijk?

De voorbije maanden woedt een heuse ‘chipsoorlog’ tussen de VS en China. De regering van de Amerikaanse president Joe Biden probeert immers de export van apparatuur om chips van de nieuwste generaties te produceren, stop te zetten. China zou op militair en economisch vlak immers een steeds groter gevaar vormen. De regering in Beijing spreekt dan weer van oneerlijke handelspraktijken en heeft aan de alarmbel getrokken bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

De essentie: Het Amerikaanse ministerie voor Economische Zaken, het US Commerce Department, wil de bedrijven deze week nog op de zwarte lijst krijgen, zeggen mensen met kennis van de zaak tegenover het persbureau Bloomberg.

  • Door bedrijven toe te voegen aan de Entity List, zal hen de toegang tot Amerikaanse technologie worden ontzegd. Zij zullen dat enkel nog kunnen inkopen indien zij een speciale exportvergunning krijgen van de Amerikaanse regering.
  • De grootste naam die aan de lijst z
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer