China voert onverwachts minder uit: een nieuw signaal dat een wereldwijde recessie in de maak is?

China heeft in oktober minder uitgevoerd en ingevoerd dan verwacht. De stijgende rente en inflatie wegen op de internationale vraag.

Waarom is dit belangrijk?

China blijft de fabriek van de wereld en zijn economie heeft sterk geprofiteerd van het wereldwijde herstel na de coronacrisis. Maar het Aziatische land voelt nu ook de nefaste effecten van de koopkrachtcrisis die veel landen wereldwijd treft, waardoor de exportcijfers zijn gezakt.

Het nieuws: Uit cijfers van de Chinese overheid blijkt dat China in oktober minder heeft uitgevoerd en ingevoerd. Dat terwijl volgens een prognose van het persagentschap Reuters net een stijging werd verwacht.

  • De Chinese export daalde in oktober met 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, terwijl op jaarbasis een stijging van 4,3 procent werd verwacht. Die trend is des te verrassender omdat het land in september zijn export nog met een gezonde 5,7 procent op jaarbasis zag toen
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.