China verkort speeltijd onlinegames voor jongeren, met specifieke tijdslots

China is druk bezig met de regulering van Big Tech en heeft daarbij een volgende stap gezet met een nieuwe maatregel die specifiek gericht is op onlinespellen. Minderjarigen mogen niet meer dan drie uur per week spelen.

Voortaan mogen jongeren onder de 18 jaar in China nog maar drie dagen per week een uur gamen online. Dat wil zeggen, van 20.00 tot 21.00 uur op vrijdag, zaterdag en zondag. Zij zullen ook op feestdagen een uur lang online mogen spelen.

De nieuwe regels zijn uitgevaardigd door de bevoegde regelgevende instantie, de Nationale Administratie voor Pers en Publicaties, meldt het staatspersbureau Xinhua. Tot nu toe mochten minderjarigen elke dag anderhalf uur online spelen, en tijdens de vakantie drie uur. Het betreft dus een stevige verstrenging van de regels.

Hoe kan deze maatregel worden gehandhaafd?

Om ervoor te zorgen dat deze regelgeving wordt nageleefd, zullen gamebedrijven zich aan de voorschriften moeten houden. Zo zullen ze enkel de jongeren toegang tot hun servers mogen geven tijdens de drie vastgestelde tijdslots. De bedrijven zullen ervoor moeten zorgen dat zij over systemen beschikken om de echte namen van hun gebruikers te verifiëren.

De toezichthouder heeft aangekondigd dat hij de frequentie en intensiteit van zijn inspecties van gamebedrijven zal opvoeren om ervoor te zorgen dat zij de verschillende richtlijnen handhaven, inclusief anti-verslavingssystemen.

Enkele weken geleden werd gamen in een persbericht beschreven als een “spirituele opium” en een “elektronische drug”. In het document wordt gewezen op de gevaren van gamen voor de gezondheid en de opvoeding van jongeren.

In ruimere zin maakt deze nieuwe regelgeving deel uit van een grootscheepse repressie die Peking sinds enkele maanden uitoefent tegen zijn grote technologiebedrijven. Alibaba was de eerste die werd getroffen. Met de nieuwe regelgeving wat gamen betreft, treft China bedrijven binnen die sector, waaronder Tencent.

(am)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20