China verkoopt 1,7 miljoen elektrische voertuigen, bijna drie keer zoveel als vorig jaar

China, ’s werelds grootste voertuig markt, heeft naar verwachting 1,7 miljoen “nieuwe energie-voertuigen” (NEV) verkocht in de eerste acht maanden van dit jaar. Dat is een stijging van 600.000 eenheden tegenover dezelfde periode vorig jaar, zei vice-minister van Industrie op zaterdag.

Xin Guobin, vice-minister van China’s ministerie van Industrie en Informatietechnologie, maakte het nieuws bekend op een industrieconferentie in Tianjin. De conferentie wrrd gehost door China Automotive Technology and Research Center (CATARC). NEV’s omvatten batterij-elektrische auto’s, plug-in hybrides en voertuigen die rijden op waterstof.

NEV-makers zoals Nio Inc (NIO.N), BYD (002594.SZ) en Tesla Inc (TSLA.O) zijn bezig met hun productiecapaciteit in China uit te breiden. Ze worden aangemoedigd door de overheid, die momenteel groenere voertuigen promoot om de vervuiling te verminderen.

Xin zei dat de totale autoverkoop tussen januari en augustus zo’n 16 miljoen voertuigen bedraagt, wat een stijging van ongeveer 10 procent is ten opzichte van 2020. Maar hij waarschuwde dat de coronapandemie en het wereldwijde chiptekort nog steeds drukt de op autoproductie in China.

Door het tekort aan belangrijke metalen, en dat tekort niet groter te maken, zal Xin nieuwe NEV-projecten proberen tegen te gaan. Hij wil ook focussen op het verbeteren van de leveringen van kobalt, lithium en nikkel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20