China test opnieuw miljoenenstad na ontdekking coronavirus bij 17-jarige

De 4,75 miljoen inwoners van Kashgar, een stad in de westelijke regio Xinjiang worden sinds zaterdagnacht getest op het coronavirus. De tests kwamen er nadat bekend raakte dat er een 17-jarig meisje besmet was.

De Chinese overheid heeft ondertussen al weet van 137 asymptomatische besmettingen in de grootstad. Al is het niet duidelijk waarom die routinetests werden uitgevoerd.

Al meer dan 2,84 miljoen inwoners getest

Al de vastgestelde besmettingen zijn gelinkt aan een kledingfabriek waar de 17-jarige werkte. Volgens de meest recente berichten zijn er al meer dan 2,84 miljoen inwoners getest. Verwacht wordt dat iedereen tegen dinsdag getest zal zijn.

De overheid van Kashgar liet in navolging van de tests weten dat alle scholen behalve de universiteiten tot vrijdag gesloten blijven. De supermarkten en winkelcentra in de miljoenenstad blijven wel open. Er zouden ook reisrestricties op tafel liggen.

Het is niet de eerste keer dat China op zo’n grote schaal testen uitvoert. Zo werden twee weken geleden alle 9 miljoen de inwoners van de havenstad Qingdao getest. Na vijf dagen was de volledige bevolking getest. In mei moesten dan weer de 11 miljoen inwoners van de industriestad Wuhan getest worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20