Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 27 FEB

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

China sluit Verboden Stad in strijd tegen coronavirus

Logo Business AM
Politiek

23/01/2020 | Ruben Van Lent | 3 min leestijd

De verboden stad in Peking in november. - AP

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft China beslist om vanaf zaterdag de Verboden Stad in Peking te sluiten en de steden Huanggang en Ezhou in lockdown te plaatsen.

Het is een eerder drastische beslissing van de Chinese overheid om de Verboden Stad te sluiten voor het publiek. De toeristische attractie brengt volgens de laatst beschikbare cijfers 222 miljoen dollar per jaar op. Maar in de strijd tegen het mysterieuze coronavirus zag China zich genoodzaakt om de moeilijke maatregel te nemen. Hoofdstad Peking schrapte ook alle evenementen voor het Chinees nieuwjaar zaterdag.

Nog op donderdag sloot het land de steden Huanggang en Ezhou af. Niemand kan er meer binnen of buiten, al het uitgaande verkeer wordt geblokkeerd. Eerder werd al Wuhan, de broeihaard van het virus, afgesloten van de wereld. In totaal zijn nu 20 miljoen mensen afgesloten van de buitenwereld.

Frankrijk

De ziekte begint steeds grotere proporties aan te nemen. Ze doodde al 17 Chinezen en besmette al 571 mensen wereldwijd. Buiten China zijn er besmettingen vastgesteld in Japan, Thailand, Zuid-Korea, Taiwan, de VS en Australië.

Ook in Frankrijk is een verdacht geval gevonden. Een vrouw uit Wuhan die symptomen vertoonde van het virus nam toch het vliegtuig naar Frankrijk en is nu op Frans grondgebied. Of ze echt de ziekte heeft, is nog niet duidelijk. Later op donderdag laat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) naar alle waarschijnlijkheid weten of ze het virus catalogeert als een noodtoestand.

SARS

Het virus roept steeds meer herinneringen op aan de SARS-epidemie uit 2003, die 8.000 doden op zijn geweten heeft. SARS was ook een coronavirus dat voor het eerst in China werd vastgesteld en zich van daaruit verspreidde over de wereld.

Een coronavirus is een soort griepvirus met potentieel ernstige gevolgen. Sommige veroorzaken een gewone verkoudheid, andere hebben dan weer helemaal geen invloed op mensen. Maar sommige kunnen ook dodelijk zijn, zoals deze variant.

Source: AFP


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president