Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Chinese broeihaard van coronavirus afgesloten van de wereld

Logo Business AM
Politiek

22/01/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Een treinstation in Wuhan. Al het uitgaande verkeer wordt nu opgeschort. - Isopix

Wuhan, de Chinese stad waar het mysterieuze coronavirus enkele weken geleden uitbrak, schort al zijn uitgaande transportlijnen op. Zo wil het de verdere verspreiding van de ziekte tegengaan.

De longziekte houdt de wereld al enkele weken in de ban. Ze werd voor het eerst vastgesteld in Wuhan, de hoofdstad van de Chinese provincie Hubai, en veroorzaakte ondertussen al 17 doden in China.

De voorbije week werden er ook gevallen gesignaleerd in Japan, Taiwan, Zuid-Korea, Thailand en de VS. Om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt en evenveel schade aanricht als de SARS-epidemie in 2003 sluit Wuhan nu al zijn uitgaande vluchten en openbaar vervoer. Het vraagt ook aan inwoners om de stad niet te verlaten, tenzij het echt nodig is.

Een coronavirus is een soort griepvirus met potentieel ernstige gevolgen. Sommige veroorzaken een gewone verkoudheid, andere hebben dan weer helemaal geen invloed op mensen. Maar sommige kunnen ook dodelijk zijn. SARS was ook een coronavirus, dat wereldwijd 8.000 doden veroorzaakte.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton