China bereikt nieuwe mijlpaal in veroveringstocht van de ruimte: taikonauten onderweg naar ruimtestation voor bemanningswissel

China lanceerde dinsdag drie taikonauten naar het kersverse ruimtestation Tiangong. Zij zullen voor het eerst de bemanning aan boord aflossen.

Waarom is dit belangrijk?

China heeft sinds kort een uitdager voor het Internationaal Ruimtestation (ISS) in een baan rond de aarde draaien. Het land mocht aan dat laatste project niet deelnemen, omdat de VS zich zorgen maakten over de nationale veiligheid. Nu bewijst het Middenrijk dat het zelf even goed in staat is om de ruimte te veroveren.

De essentie: De lancering vond om 16u08 Belgische tijd plaats.

  • Een Long March 2F-raket zal de drie taikonauten (Chinese astronauten) vanuit Jiuquan, in de westelijke provincie Gansu, in een baan rond de aarde brengen. 
  • Na een reis van zo’n zes uur zullen zij aankomen bij het ruimtestation. Daar zullen zij zo’n zes maanden vertoeven.
  • Aan boord van Tiangong bevindt zich nu al een driekoppige bemanning. Zij leven al sinds juni aan boord van het station en zullen de komende dagen
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.