China overweegt wet om ouders van kinderen die zich misdragen te straffen

Het Chinese parlement buigt zich over wetgeving om ouders te straffen als hun jonge kinderen “zeer slecht gedrag” vertonen of misdaden begaan. Dat bericht Reuters.

Dit jaar heeft het Chinese ministerie van Onderwijs gamen voor minderjarigen beperkt door hen alleen op vrijdag, zaterdag en zondag een uur online spelletjes te laten spelen.

Opgedragen begeleidingsprogramma’s

Het land gaat steeds verder om zijn jongeren in lijn te houden. Het wetsontwerp ter bevordering van gezinseducatie wordt deze week op de vergadering van het Permanent Comité van het Nationaal Volkscongres besproken.

De mogelijks nieuwe wet dringt er ook bij de ouders op aan om tijd voor hun kinderen in te ruimen om te rusten, te spelen en te bewegen. Voogden zullen worden berispt en opgedragen begeleidingsprogramma’s voor gezinseducatie te volgen als aanklagers zeer slecht of crimineel gedrag vaststellen bij kinderen die onder hun hoede staan.

“Er zijn veel redenen waarom adolescenten zich misdragen, en het gebrek aan of de ongeschikte gezinsopvoeding is de belangrijkste oorzaak”, zei Zang Tiewei, woordvoerder van de Commissie voor Wetgevende Aangelegenheden van het Nationale Volkscongres (NPC).

“Feminisering van mannelijke adolescenten”

Eerder heeft het ministerie van Onderwijs ook het huiswerk beperkt en naschoolse bijlessen voor belangrijke vakken in het weekend en tijdens de vakanties verboden, uit bezorgdheid over te zware academische belasting van kinderen.

Peking dringt er bij jonge Chinese mannen ook op aan zich minder “vrouwelijk” en meer “mannelijk” te gedragen. In zijn in december publiceerde het ministerie het document “Voorstel ter voorkoming van de feminisering van mannelijke adolescenten”. Daarbij drong het er bij scholen op aan om sport op de campus, zoals voetbal, te bevorderen.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20