China gaat (veel sneller dan verwacht) de koning van hernieuwbare energiebronnen worden

Volgens een analyse van investeringsbank Goldman Sachs zal China tegen 2030 drie keer zoveel windturbines en zonnepanelen installeren als momenteel gepland. 

Waarom is dit belangrijk?

Een groot deel van de wereld probeert af te stappen van fossiele brandstoffen om koolstofneutraal te worden. Door een dalende kostprijs van zowel windmolens, zonnepanelen als batterijen, komt die transitie de jongste jaren in een stroomversnelling.

In het nieuws: Volgens Goldman Sachs zal China tegen 2030 beschikken over een vermogen van 3.300 gigawatt (GW) aan zon- en windkracht.

  • Ter vergelijking: dat is evenveel als 1.100 kerncentrales van Doel samen (voordat Doel 3 sloot). Het is ook bijna drie keer zoveel als China momenteel van plan is (1.200GW) te installeren tegen 2030. Opvallend: ook Europa is van plan om 1.236 GW aan hernieuwbare bronnen te plaatsen tegen 2030.
  • Goldman Sachs berekende dat, indien China daarin slaagt, he
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer