Westerse batterijmakers willen er alles aan doen om Chinese hegemonie te doorbreken

Europese en Amerikaanse bedrijven willen er alles aan doen om batterijen voor elektrische wagens te produceren met goedkopere materialen, om zo China de wind uit de zeilen te nemen.

Waarom is dit belangrijk?

China is momenteel absolute koploper op vlak van de productie van batterijen. Dat baart de westerse landen zorgen. Zij zijn bang dat het land te veel macht over hen zal verwerven wanneer ze massaal beginnen over te schakelen op elektrische voertuigen (EV’s).

De essentie: Westerse bedrijven trachten om EV-batterijen te ontwikkelen door gebruik te maken van twee goedkope materialen: natrium en zwavel.

  • EV’s zijn vandaag voornamelijk uitgerust met lithium-ionbatterijen. Behalve lithium is voor de productie daarvan ook kobalt, mangaan en nikkel nodig. 
  • De prijzen van die grondstoffen zijn echter hard gestegen. Naarmate de vraag naar EV’s verder toeneemt, wordt zelfs verwacht dat er de komende decennia grote tekorten zullen ontstaan.
  • Do
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer