Celsius-CEO: “Zowel Bitcoin als Ether zullen hun recordkoers breken in 2022”

Alex Mashinsky, CEO van platform Celsius, ziet de nabije toekomst voor digitale activa rooskleurig in. Hoewel de markt de laatste maanden in een berendip verkeert, denkt hij nog steeds dat de Bitcoin (BTC), de waardevolste cryptomunt, dit jaar een all-time recordkoers kan neerzetten. Voor Ether (ETH) – de op één na grootste cryptomunt, van het netwerk Ethereum – voorspelt hij hetzelfde.

Mashinsky deelde zijn inzichten over de markt met de cryptonieuwssite Cointelegraph tijdens de Paris Blockchain Week Summit.

Eenvoudige handelsstrategie

Ondanks de wat wrevelige stemming op de cryptomarkt de laatste tijd, heeft Mashinsky er alle vertrouwen in dat zowel BTC als ETH in 2022 nieuwe all-time highs zullen noteren. “Het zal langer duren voordat we nieuwe recordhoogten bereiken”, liet hij door Cointelegraph optekenen. “Maar ik verwacht nog steeds dat we dit jaar die 60.000 dollar zullen breken op Bitcoin, de 4.500 dollar breken op Ethereum.”

Volgens Mashinsky zag BTC recent zeer sterke steun in de regionen van de 30.000 tot 33.000 dollar. De ondernemer gelooft dat de recente Bitcoin-aankoop van de mensen achter de cryptomunt LUNA een belangrijke rol heeft gespeeld in de support van de BTC-prijs. Ook andere instellingen die zich op de markt hebben begeven, zorgden voor de vereiste backing. Hij stipte daarnaast aan dat als investeerders uit de detailhandel meedoen, dit BTC naar nieuwe koersrecords kan stuwen. “Ik denk zeker dat de vraag er is. Dus, ik zie ons niet terugkeren naar eerdere dieptepunten”, klonk het.

Er hangen volgens Mashinsky echter ook enkele “wolken in de lucht”. Als Rusland zijn oorlog in Oekraïne voortzet, zal dat volgens de bestuursvoorzitter de druk op de beurzen opvoeren. En dat is zeker slecht nieuws nu de koersbewegingen van Bitcoin almaar meer een weerspiegeling blijken van hoe Amerikaanse techaandelen schommelen. Daarnaast merkte hij op dat ook de renteverhogingen van de Fed, de Amerikaanse centrale bankenkoepel, de koersen rood kunnen kleuren.

Daarnaast deelde de ondernemer een eenvoudige handelsstrategie. Als iemand BTC koopt en niet kan slapen, betekent dat volgens hem “(…) dat je te veel Bitcoin hebt”. Als iemand echter BTC koopt en als een roos slaapt, dan heeft-ie niet genoeg Bitcoin. “Vind die sweet spot en blijf daar gewoon bij”, betoogde hij.

DeFi en CeFi

Mashinsky ging ook in op een wat technischer onderwerp, zoals het debat rond gedecentraliseerde (DeFi) en gecentraliseerde financiële diensten (CeFi). Bij DeFi vertrouwen gebruikers erop dat de blockchaintechnologie de financiële transacties uitvoert. Bij CeFi leggen cryptobeleggers hun vertrouwen in een bedrijf, meestal een beurs, om fondsen te beheren en financiële transacties uit te voeren. Zowel DeFi als CeFi kennen een breed scala aan crypto-gerelateerde financiële services.

Als reactie op de ideeën van Vitalik Buterin, topman van Ethereum, dat de crypto-industrie semi-centrale oplossingen nodig heeft, wierp Mashinsky het volgende op: “Hij (Buterin, red.) zegt in feite: kijk, we hoeven niet 100 procent DeFi te zijn. CeFi en DeFi zijn twee kanten van dezelfde munt. En soms moet je CeFi gebruiken, soms moet je DeFi gebruiken, en dat is wat Celsius elke dag doet.”

Celsius, het bedrijf dat Mashinky beheert, is een crypto-uitleenplatform. Een dergelijke fintech-onderneming leent cryptomunten uit tegen een vastgesteld rentetarief. Wanneer zowel de hoofdsommen als de rente worden terugbetaald, gebruiken ze dit om de gebruikers te betalen die hun cryptomunten in de eerste plaats bij het bedrijf hebben gestort of vergrendeld. Dit gebeurt tegen een rentevoet die jaarlijks wordt aangerekend.

Het interview met Mashinsky – bron: Cointelegraph

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20