Cannabismerk van ex-bokser Mike Tyson start veroveringtocht in Canada

Hexo is door de beroemde Amerikaanse ex-bokser Mike Tyson gekozen als fabrikant van de producten van het merk Tyson 2.0 in Canada. Dit heeft het Canadese bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

De overeenkomst omvat het volledige assortiment van bloemen, voorgerolde joints, eetwaren en vaping-producten onder de merknaam Tyson 2.0. De verkoop van de door Hexo geproduceerde producten start naar verwachting dit najaar in Canada. Tyson 2.0 positioneert zich als premiummerk met garanties over de kwaliteit en de selectie van de cannabis.

De wispelturige Mike Tyson (56), costichter van het bedrijf en officieel chief brand officer, fungeert uiteraard als uithangbord en wandelende promomachine. De bokskampioen was aanwezig op de openingsmatch van Serena Williams op de US Open.

Voor het eerst buiten de VS

Volgens de sportlegende staan de Canadezen te popelen om zijn producten uit te proberen. Bij het cannabisbedrijf, dat voor eerst buiten de Verenigde Staten actief zal zijn, werken er 25 mensen. Het doel is om in 2023 een omzet van 100 miljoen dollar te genereren.

Hexo kan de opkikker goed gebruiken, want zijn beurskoers verloor dit jaar al 70 procent. In 2018 was Canada een pioniersland in het volledig legaliseren van recreatief cannabisgebruik.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20