Bux lanceert fractioneel beleggen in trackers

De mobiele broker Bux kondigt een combinatie aan van twee beleggingstrends: fractioneel beleggen en ETF’s, ook bekend als trackers. Het wordt al vanaf 10 euro mogelijk om een stukje van zulke fondsen te kopen.

Bij fractioneel beleggen koop je niet het volledige effect, maar slechts een stukje ervan. De techniek maakt beleggen in aandelen die in grote coupures verdeeld zijn toegankelijker. Als een aandeel pakweg 5.000 euro kost, is dat voor veel kleine beleggers een te groot bedrag. Maar als je broker het ook mogelijk maakt om een tiende van een aandeel te kopen, kan je voor 500 euro toch instappen.

Fractioneel beleggen is ingeburgerd in de VS en maakt nu ook opgang in Europa. De Nederlandse broker kondigt aan zijn in januari gelanceerde aanbod aan Amerikaanse fractionele aandelen, waarbij Tesla de onbetwistbare favoriet is onder de klanten, uit te breiden met onder meer Mastercard, Pepsico en IBM. “In de toekomst wordt fractioneel beleggen in Europese aandelen ook beschikbaar”, belooft de broker.

ETF’s

Bovendien wordt nu ook fractioneel beleggen in ETF’s mogelijk. Zulke exchange traded funds volgen of schaduwen een beursindex – vandaar dat ze vaak trackers genoemd worden – en zijn zelf ook beursgenoteerd. Er bestaan een heleboel trackers per regio of thema.

Al vanaf 10 euro is het mogelijk om in een stukje van een ETF te beleggen, zegt Bux. “Fractioneel beleggen in ETF’s verlaagt de drempel tot maandelijks beleggen. Zo kun je ook met een relatief klein budget op maandelijkse basis beleggen in verschillende ETF’s en het beleggingsrisico minimaliseren door te spreiden.”

De achterliggende technologie is gebouwd in samenwerking met ABN Amro Clearing Bank.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20