Btw op sloop en heropbouw voor heel België verlaagd van 21 naar 6 procent

Het verlaagde btw-tarief van 6 procent voor sloop en heropbouw, een maatregel uit het regeerakkoord, is goedgekeurd. Dat bevestigt het kabinet van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) maandag.

De maatregel geldt al vanaf 1 januari 2021 en dit voor een periode van 2 jaar. Het gaat om de uitbreiding van het verlaagd btw-tarief van 6 procent naar het hele Belgische grondgebied en dat voor de afbraak van gebouwen en heropbouw van woningen. Vandaag geldt dat tarief al in 32 stedelijke gebieden. Het moet gaan om de eigen, enige woning.

Dubbel doel

Bedoeling is zowel burgers en de bouwsector een belangrijke fiscale stimulans geven, zo staat in een persbericht van de minister van Financiën. ‘Door de coronacrisis lopen de orderboekjes van aannemers leeg en blijven nieuwe opdrachten uit. Deze maatregel zal de koopkracht van burgers en gezinnen verhogen omdat zij nieuwe woningen kunnen verwerven tegen lagere kosten.’

‘Met deze maatregel slaat de regering twee vliegen in een klap: de economie wordt aangezwengeld en we zetten stappen vooruit in het behalen van de klimaatdoelstellingen’, reageert Jean-Pierre Waeytens van beroepsvereniging Bouwunie.

Meer details over de nieuwe btw-regeling vindt u hier.


Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20