Brusselse werkgevers kunnen personeel laten vaccineren op de werkvloer

Brusselse werkgevers kunnen hun personeel laten vaccineren tegen COVID-19 op de werkvloer. Dat zegt Beci, de Brusselse werkgeversorganisatie, die de bedrijven oproept om hier ook gebruik van te maken. Het project wordt gesteund door de Brusselse gezondheidsinspectie.

Elk bedrijf met minstens tien personeelsleden die zich willen laten vaccineren tegen COVID-19, kunnen een afspraak regelen. Een ploeg van de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie regelt dan de levering van vaccins en medisch personeel, klinkt het. Een arts komt ook ter plaatse om personeelsleden met vragen of twijfels te woord te staan. 

Beci roept bedrijven op om hier gebruik van te maken. De werkgeversorganisatie verwijst naar de lage vaccinatiegraad in Brussel in vergelijking met de andere gewesten. Onze hoofdstad zou zelfs de laagste vaccinatiegraad van West-Europa hebben. Volgens Beci zijn er minstens 150.000 extra vaccinaties nodig om “een aanvaardbare vaccinatiegraad” te bereiken bij 18-plussers. De bedrijven kunnen daar een steentje toe bijdragen, klinkt het.  Heel wat bedrijven toonden zich bij het begin van de coronacrisis bereid om vaccinaties op de werkvloer te organiseren. Bovendien hebben velen ervaring met het jaarlijks toedienen van het griepvaccin, dus waarom die niet gebruiken tegen COVID-19? “Hoe sneller meer mensen gevaccineerd zijn, hoe sneller we terug naar het normale leven kunnen”, besluit Beci.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20