Brusselse beurs opnieuw winnaar in Europa

De Brusselse index Bel20 staat rond 10 uur 1,6 procent hoger en scoort daarmee beter dan de rest van de Europese beurzen, al voor de derde dag op rij. Galapagos is de ster met een winst van bijna 5 procent.

De Mechelse biotech’er doet er 4,9 procent bij, na een verlies van 6 procent op woensdag. Verder zijn het Proximus en de financiële sector die de index trekken. Proximus stijgt 4,3 procent, de investeringsmaatschappij Sofina stijgt 3,5 procent en ING en KBC doen er allebei 1,6 procent bij. Na een lange neerwaartse rit zitten de banken sinds begin deze week weer in de lift.

Het Gentse biotechbedrijf Argenx wordt opnieuw verhandeld na een kapitaalverhoging, die de helft meer heeft opgebracht dan verwacht, maar trappelt ter plaatse.

De ster in Europa is de fitnessketen Basic-Fit, dat 14,3 procent wint na het nieuws dat de sportscholen en sauna’s in Nederland weer open mogen vanaf 1 juli. Het aandeel was sinds 1 januari 40 procent gezakt.

Op de Duitse beurs gaat Lufthansa, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, 4,3 procent hoger. Nochtans kondigde de CEO aan dat het bedrijf failliet gaat zonder staatssteun.

De brede Europese index EuroStoxx50 wint ongeveer 1 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20