Brussels Expo en co: ‘Regering is ons weer vergeten’

De sector van beurzen en evenementen is erg ontgoocheld dat de Nationale Veiligheidsraad voor de tweede keer op rij geen timing geeft voor de heropstart van zakelijke beurzen en congressen.

De overheid rekent de beurzen bij de massa-evenementen en die blijven minstens tot 31 augustus verboden. Hoe het daarna moet, blijft onduidelijk. En dat is dodelijk voor de eventsector, die voorbereidingstijd nodig heeft voor de praktische organisatie van grote beurzen, zegt sectororganisatie Febelux.

‘De beurzensector heeft minstens 3 maanden voorbereidingstijd nodig. En aangezien we graag begin september onze business willen heropstarten, moeten we dus begin juni groen licht krijgen’, schrijft ook Geert Maes, ex-organisator van Batibouw en nu directeur beurzen en evenementen bij Brussels Expo, in een opiniestuk op LinkedIn. ‘Elke dag zonder duidelijkheid en perspectief van de overheid, regent het annulaties. Vandaag een beurs annuleren die in oktober door gaat is eigenlijk een annulatie in het ijle, en komt op konto van gebrekkige overheidscommunicatie.’

Bezoekersstroom

De beurzensector vindt al langer dan ze niet over dezelfde kam geschoren mag worden als festivals of concerten, omdat de bezoekersstroom op een beurs veel gestructureerder is en dus makkelijk in goede banen geleid kan worden. De sector lanceerde ook een heleboel veiligheidsmaatregelen met het oog op een verhoopte heropstart in het najaar.

Maes: ‘Weet ook dat beurzen katalysatoren zijn van de economie, zowel voor industrie maar vooral voor kmo’s. Ze genereren omzet, zowel bij bestaande klanten als bij nieuwe prospecten. Ze geven de economie een boost.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20